Home Crna Kronika Lopovi krali čokolade, mobitele, vodiče s pruge

Lopovi krali čokolade, mobitele, vodiče s pruge

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U subotu 17. veljače u prodavaonici Konzumu na Trgu Maršala Tita u Velikoj Gorici, tri muškarca ušla su u trgovinu i iskoristila nepažnju osoblja te su s polica ukrali paštete, čokolade i konzerve ukupne vrijednosti 2 100 kuna. S ukradenom robom iz trgovine su pobjegli u nepoznatom smjeru.

U noći s 22. na 23. veljaču dogodila se još jedna krađa vodiča s pruge. Nepoznati počinitelj na relaciji od Ranžirnog kolodvora prema Mičevcu ukrao je oko 240 metara, odnosno 113 kilograma vodiča od bronce. Šteta je procijenjena na oko 29 tisuća kuna.

Jedna članica KUD-a ”Dučec” iz Mraclina ostala je bez svog iphonea dok je bila na probi KUD-a 22. veljače između 19.30 i 20 sati. Nepoznati počinitelj iskoristio je njezinu nepažnju i ukrao joj mobilni uređaj vrijedan oko dvije tisuće kuna.

U četvrtak 1. ožujka oko 19.30 sati u jednom bistrou na Tržnom centru u Velikoj Gorici mladić je iskoristio odsutnost osoblja i ukrao novčanik iza šanka. No policija ga je ubrzo pronašla unutar samog centra i to samo sat vremena nakon počinjenja krađe. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 23-godišnji mladić počinio kazneno djelo krađe novčanika. Policijskim djelatnicima je rekao gdje je odbacio novčanik kojeg je policija na kraju, zajedno s novcem, predala 42-godišnjoj vlasnici.