Home Izdvojeno Gradonačelnik Barišić o nacionalnom stadionu u Velikoj Gorici: ”Grad ima resurse i...

Gradonačelnik Barišić o nacionalnom stadionu u Velikoj Gorici: ”Grad ima resurse i spreman je biti partner.”

PODIJELITE

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić dao je intervju Globusu. U razgovoru s novinarom Juricom Körblerom pričao je o novom terminalu Zračne luke, razvoju Velike Gorice i premještanju sjedišta Zagrebačke županije iz Zagreba u Goricu, zatim o cijenama grijanja u višestambenim zgradama, a novinara je zanimalo i kada će Goricu i Zagreb povezati tramvajska linija.

Posebna tema o kojoj su razgovarali bila je i izgradnja nacionalnog stadiona u Velikoj Gorici. Gradonačelnik je istaknuo da Velika Gorica ispunjava svih pet uvjeta za gradnju nacionalnog stadiona na svom području.

– Za Veliku Gorici bio bi to odličan projekt koji bi dodatno unaprijedio razvoj našega grada i u sportskom i u gospodarskom i turističkom smislu. Mi smo zainteresirani i učinit ćemo sve da do toga dođe. Zbog svojih brojnih prednosti sigurno smo veliki favorit. Znamo da uz takve investicije dolaze i brojni prateći sadržaji te da je pet glavnih uvjeta jednostavno zadano, a oni su: zemljopisni položaj, veličina raspoloživog zemljišta, prometna povezanost, blizina smještajnih kapaciteta i blizina zračne luke. Velika Gorica ima savršene karakteristike za svih pet, a grad je uz to društveno odgovoran za sport i možemo trenutačno staviti sve svoje resurse na raspolaganje budućem investitoru – rekao je Barišić za Globus.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.