Home Izdvojeno Ovo su laureati natjecanja Buđenje!

Ovo su laureati natjecanja Buđenje!

Drugo školsko natjecanje Buđenje održalo se od 13. do 15. svibnja u sedam disciplina, u Umjetničkoj školi Franje Lučića

PODIJELITE

Školsko natjecanje Buđenje, koje je organizirala Umjetnička škola Franje Lučića i ove je godine iznjedrilo laureate. Natjecanje se održavalo u 7 disciplina – gudači (violina, violončelo, kontrabas), gitara i tambura, puhači (truba, flauta, rog, saksofon, oboa, klarinet), pjevači, harmonika, solfeggio i komorni sastavi.

Ovogodišnje je natjecanje brojalo čak 206 natjecatelja, a dodijeljene su 82 prve nagrade, 49 drugih, 24 treće i 32 priznanja.

“Posebnost našeg natjecanja je da svake godine imamo skladanu zadanu kompoziciju upravo za naše natjecanje. Prošle godine je to bio Boogie, a ove Cimmeria, obje od skladatelja Marina Rabadana. Ovogodišnja kompozicija je toliko posebna i pozitivno dočekana, da je izvođena i u Koncertnoj dvorani Lisinski od Zagrebačke filharmonije”, ističe organizatorica, profesorica Iva Šorša.

A evo i nagrađenih:

1. kategorija Gita Kozina – violončelo, profesorica Terezija Krčelić Rabadan,

2. kategorija Niko Grgurev-saksofon, profesor Marko Malivuk Jovanović,

3.kategorija Stefan Gjorgiev- truba, profesor Tomislav Špoljar,

4.kategorija Lora Likan Kelentrić- flauta, profesorica Antonija Jurin

5. najbolja pjevačka izvedba Marija Vujević, profesorica Zrinka Posavec.

Po završetku natjecanja, svi prvo-prvo nagrađeni natjecatelji iz svih disciplina i kategorija, nastupaju u dvorani Galženica i natječu se za Grand prix- glavnu nagradu cijeloga natjecanja, i bira se najbolji od najboljih. To je ujedno i najposječeniji koncert tijekom cijele koncertne godine naše škole, a svakako i najkvalitetniji zbog izvedbi koje su vrhunske i odabrane od naših stručnih komisija.

Uz glasanje svih članova komisije – njih čak 17, odlučen je po najvećem broju bodova apsolutni pobjednik natjecanja, a to je ove godine Stefan Gjorgijev koji je osvojio i zlato u disciplini solfeggio- Laureat ( maksimalan broj bodova), zlato u svojoj kategoriji kod puhača ( prva -prva nagrada) i posebnu nagradu za najbolju izvedbu zadane kompozicije u III. kategoriji. Još jedna nagrada je i ona koja je pripala Mirjam Moguš, koja je u svojoj kategoriji solffegia također osvojila Laureat.

“Natjecanje je prošlo u prekrasnom ozračju. Vidjeti djecu koja su sretna, koja uživaju u glazbi, bodre jedni druge, složni su,te na kraju za svoj trud dobiju diplome, medalje i pehare koji su uspomena za cijeli njihov život- to je meni najveći uspjeh i potvrda da sam uspjela u namjeri da napravim motivacijsko natjecanje za sve naše učenike koji žele pokazati što znaju”, zaključuje profesorica Šorša.