Home Izdvojeno KUD Lukavec predstavio nove male tamburaše

KUD Lukavec predstavio nove male tamburaše

Održali su godišnji koncert na kojem su se publici predstavile sve folklorne skupine

PODIJELITE

Devetero malih tamburaša za vikend je prvi put primilo u ruke tambure. Novi je to tamburaški sastav koji tek note uči, a na pozornicu će, nadaju se, već u svibnju iduće godine.

Lukavec smo posjetili na dan njihova već tradicionalnog godišnjeg koncerta. Kraj godine vrijeme je za rezime, ali i da pokažu koliko su i što radili. Tako je bilo i ovaj put, uz pjesmu i ples iz svih krajeva Hrvatske bilo je tu i nekoliko iznenađenja poput dramskog momenta kojim se predstavila izvorna folklorna skupina koja je ispričala priču o ženama koje su, umjesto u crkvi, završile u kleti. Osim toga, tamburaši su, uz već tradicionalni repertoar, odsvirali i “Hit the road Jack. “Pokazali smo da tambura nije samo za tamburašku glazbu, da se na njoj štošta može odsvirati”, komentirao je voditelj tamburaša Željko Grozaj, Zagorec koji se, kako i sam ističe, doselil u Lukavec.

Rezime daje predsjednica KUD-a Elizabeta Stipetić. Zadovoljna je. Kaže, mnogo je skupina, mnogo je što djece, što odraslih, puno je proba i naporno se radi, a ovo je prilika da se predstave i svojim mještanima, pa odu na zasluženu kraću pauzu. Ali samo do 10.prosinca, kad je na rasporedu Adventski koncert.