Home Izdvojeno Kreće se s izgradnjom nove područne škole u Dubrancu

Kreće se s izgradnjom nove područne škole u Dubrancu

Podsjećamo, zgrada Područne škole Dubranec oštećena je u potresu 29. prosinca

PODIJELITE

Kreće se s izgradnjom nove područne škole u Dubrancu oštećene u potresu, objavljuje gradonačelnik Krešmir Ačkar. Kako navodi, održan je prvi sastanak Radne skupine za pripremu i provedbu cjelovite obnove PŠ Dubranec koja je u sastavu osnivačke škole Eugena Kvaternika.

Podsjećamo, zgrada Područne škole Dubranec oštećena je u potresu 29. prosinca, a elaboratom je utvrđeno da je zgrada tehnički pogodna za cjelovitu obnovu. Cjelovita obnova podrazumijeva cjelovitu obnovu građevinske konstrukcije te izvođenje potrebnih pripremnih (geodetskih i geomehaničkih radova te radova na uklanjanju objekta), građevinskih, završno-obrtničkih i instalaterskih radova odnosno radova kojima se zgrada dovodi u stanje potpune građevinske uporabljivosti do razine koju zahtijevaju važeći propisi i s tim u vezi norme kao i pravila struke, a uz ostale potrebne radove, po potrebi, obuhvaća i popravak nekonstrukcijskih elemenata, popravak konstrukcije i pojačanje konstrukcije zgrade na temelju Projekta obnove zgrade za cjelovitu obnovu zgrade.

Prijedlog vezan uz obnovu naći će se i na sjednici Gradskog vijeća idući tjedan naći će se i točka s odlukom o početku obnove škole. Konkretno, riječ je o točki 22. Prijedlog Odluke o obnovi zgrade javne namjene – Područna škola Dubranec.

Dio troškova izgradnje škole pokrit će FINA donacijom od milijun kuna.