Home Gospodarstvo Kreće pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada

Kreće pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada

Tijekom praćenog razdoblja evidentirat će se količine miješanog komunalnog otpada koje korisnici predaju na zbrinjavanje

PODIJELITE

VG Čistoća uskoro počinje s pilot prjektom odvojenog prikupljanja otpada na kućnom pragu i to u stambenim zgradama na adresama: M. Slatinskog 2 i 4, M. Magdalenića 1, S. Kolara 10, Matice Hrvatske 3 i 7 te obiteljske kuće u ulicama: A. Šenoe, Šenoin put I, II i III, V. Majera, T. Ujevića, A. Cvetkovića, J. Habdelića, Habdelićev odvojak, Seljine brigade, M. Kerstnera, K. Šandora Gjalskog, Sisačka ulica, Šetalište F. Lučića, Podložnica, Rakarska ulica do Avenije Pape Ivana Pavla II, Pleška ulica do Avenije Pape Ivana Pavla II, Trg kralja Tomislava, Ulica kralja Zvonimira, Ulica kralja Držislava, Ulica kneza Branimira, Ulica kneza Domagoja, Ulica kneza Mislava, Ulica kneza Ratimira i Ulica kneza Trpimira.

Prati se predani otpad i izračunavaju troškovi

Tijekom praćenog razdoblja evidentirat će se količine miješanog komunalnog otpada koje korisnici predaju na zbrinjavanje. Zato je najbolji način za smanjenje količine miješanog komunalnog otpada pravilno razdvajanje i odlaganje svih sastojaka koji se mogu reciklirati. Kako bi se smanjila količina otpada koja se odlaže na odlagalište, te kako bi korisnici uslugu plaćali sukladno stvarno predanoj količini otpada, VG Čistoća poziva korisnike usluge uključene u pilot-projekt da miješani komunalni otpad predaju na odvoz samo onda kad se zelena kanta za miješani komunalni otpad u potpunosti napuni. Za potrebe evidentiranja broja pražnjenja, posude za miješani komunalni otpad bit će opremljene identifikacijskim uređajem (čipom) koji će omogućiti bilježenje broja primopredaja, odnosno pražnjenja posuda.

Odvajanje bio otpada

Osim toga, za potrebe smanjenja količine biorazgradivog komunalnog otpada, korisnici u individualnim stambenim objektima imat će na raspolaganju dvije mogućnosti: kućno kompostiranje, za što će se od VG Čistoće dobiti besplatni vrtni komposter ili predaja odvojeno prikupljenog biorazgradivog otpada u smeđem spremniku za biorazgradivi komunalni otpad.
Korisnici u zgradama, za potrebe smanjenja količine miješanog komunalnog otpada, dobit će smeđu posudu za predaju biorazgradivog otpada i posudu za staklo

Više informacija potražite ovdje.