Home Izdvojeno KNJIGA TJEDNA David Walliams: Banditska bakica

KNJIGA TJEDNA David Walliams: Banditska bakica

Benu je baka vrlo dosadna, smrdi na kupus i tjera ga na igranje društvenih igara, zanimljiva mu je jedino dok priča o gusarima i krijumčarima blagom. Jednog dana, dok je tražio bakinu tajnu zalihu keksi, u kutiji je našao prave pravcate dijamante!

PODIJELITE

Upoznajte Benovu bakicu. Ona je posve obična baka:
– Ima sijedu kosu
– Ima umjetno zubalo
– Ima rupčić naguran u rukav
– Ali usto je… tajanstvena provalnica i kradljivica dragulja!

”Banditska bakica” je duhovit, živ, razigran roman kojega ćete teško ispustiti iz ruke. Dječaka Bena roditelji često ostavljaju kod bake na čuvanju dok gledaju ”Ples sa zvijezdama” (i nadaju se da će Ben postati poznati plesač koji će nastupati na pozornici, a ne vodoinstalater kako on želi!). Benu je baka vrlo dosadna, smrdi na kupus i tjera ga na igranje društvenih igara, zanimljiva mu je jedino dok priča o gusarima i krijumčarima blagom. Jednog dana, dok je tražio bakinu tajnu zalihu keksi, u kutiji je našao prave pravcate dijamante! Tako je otkrio zanimljiv dvostruki život svoje bake kao vrhunske pljačkašice banaka, sefova i dragulja. Ako želite saznati kako završava avantura koja počinje ovim otkrićem, dođite brzo na Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica po svoj primjerak ove knjige!

Ovu smiješnu, ali dirljivu knjigu napisao je David Wiliams, jedan je od najčitanijih pisaca dječje književnosti u Velikoj Britaniji. On se, osim pisanjem bavi i glumom, a poznat je i kao komičar. Banditska bakica osvojila je nagradu Red House Children’s Book Award, a po njoj je snimljen i istoimeni film, 2013. godine. Knjigu je ilustrirao Tony Ross, poznati britanski ilustrator.

Ukoliko ste uživali u humoru Banditske bakice preporučamo vam da pročitate i ostale knjige ovog autora – Bljakburger, Dječak u haljini, Djedov veliki bijeg, Mali milijarder, Najgora djeca na svijetu, Tetka probisvjetka te Zla zubarica.

autorica teksta: Morana Peranić