Home Kultura Knjiga ‘Slava’ Stipe Bilića postaje prva zvučna knjiga Biblioteke Albatros

Knjiga ‘Slava’ Stipe Bilića postaje prva zvučna knjiga Biblioteke Albatros

Ovo će biti prva zvučna knjiga Biblioteke Albatros, a bit će predstavljena na Dan bijelog štapa

PODIJELITE

Idućeg tjedna, 15. listopada predstavit će se zvučna knjiga slava Stipe Bilića. Ovo će biti prva zvučna knjigu Biblioteke Albatros.

Riječ je o audio izdanju romana Stipe Bilića koji je dobitnik Književne nagrade „Albatros“ za 2019. Ovim projektom POUVG želi stvoriti uvjete za upoznavanje i uključivanje osoba s invaliditetom u književno stvaralaštvo lokalne zajednice. Zvučna knjiga će prilikom predstavljanja biti uručena ravnateljici Hrvatske knjižnice za slijepe Jeleni Lešaji kako bi bila dostupna i njihovim korisnicima.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada. U cilju upoznavanja šire javnosti s problematikom slijepih i slabovidnih osoba, u Hrvatskoj se ovaj dan obilježava od 1996. godine, a s istim ciljem Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira prigodni dvodnevni program.

Prvi dan tako će se predstaviti zvučna knjiga, a u srijedu, 14. listopada u Dvorani Gorica gostuje Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ s predstavom „Jučer sam se sjetio plave“ koja govori o sljepoći i feniksu, ptici koja se nanovo rađa iz pepela.

Ulaz na predstavu je besplatan, a ulaznice je potrebno podići na blagajni Učilišta najkasnije sat vremena prije predstave.