Home Najave Klokan sport otvara program tjelovježbi “Mame i bebe”

Klokan sport otvara program tjelovježbi “Mame i bebe”

Program su osmislili magistri kineziologije i fizioterapije te je namijenjen postnatalnom periodu

PODIJELITE

U naš grad po prvi puta je stigao program tjelovježbe Mame i bebe. Riječ je o programu vježbanja za majke i njihove bebe starosne dobi od tri mjeseca do godine dana. Program će se provoditi dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom, u terminima 10.00-10.45 (Grupa I) i 11.00-11.45 (Grupa II) u novoj dvorani na I. katu Gradskih Bazena VG. Program su osmislili magistri kineziologije i fizioterapije te je namijenjen postnatalnom periodu. U početku je lakšeg intenziteta, dok se u kasnijim fazama pojačava zahtjevnost treninga kako bi se osnažila cjelokupna muskulatura majke.

“S obzirom na to da beba u ranom postnatalnom razdoblju zahtijeva stalnu blizinu majke, u tom periodu je majkama teško odvojiti vrijeme za sebe i gotovo sve dnevne aktivnosti uključuju i bebu. Stoga je program “Mame i bebe” idealna aktivnost za majku koja na ovaj način može vježbati, ali i družiti se sa svojom bebom i drugim majkama, mentalno se relaksirati i osnažiti te razviti pozitivnu sliku o sebi unatoč fizičkim promjenama nakon porođaja”, objašnjavaju iz Klokan sporta.

Treninzi nude grupnu podršku i vodstvo magistre logopedije Ane Cesarec, s višegodišnjim iskustvom rada s djecom od najranije dobi i velike zaljubljenice u tjelovježbu. Program je

Grupe će biti od ukupno pet mama i njihovih beba, dakle 🤍  polaznika po grupi. Prvi trening je besplatan, a za to su potrebne prijave na klokansport@gmail.com.