Home Sport Još jedan “sin Turopolja”: Jurica Pršir novi igrač HNK Gorice

Još jedan “sin Turopolja”: Jurica Pršir novi igrač HNK Gorice

Novi igrač HNK Gorice je 20-godišnji Jurica Pršir, vezni igrač iz Odranskog Obreža

PODIJELITE

Stigao je iz Hajduka, u koji je došao prije dvije godine iz Dinama. “Sretan sam i zadovoljan što sam potpisao za Goricu, napokon je sve gotovo i sad je na meni da se dokažem na terenu. Lijepo je opet biti doma.”, rekao je Jurica.

Pršin je zbilja domaći dečko jer otac mu je iz Odranskog Obreža, majka iz Mičevca. Dvornekoviću, Krizmaniću i Špikiću pridružio se još jedan “sin Turopolja”. Kako je ispričao, čim je vidio da ga direktor Nikoličius i trener Dambrauskas zaista žele, odmah je menadžeru rekao da želi u Goricu. “Puno sam razgovarao sa Špikićem, s kojim sam igrao i u Dinamu i u Hajduku, rekao mi je sve najljepše o klubu, da ću dobiti priliku, a to je sve što sam i želio, prilika za dokazivanje. Sve ostalo je na meni.”, govori Pršir.

Prve nogometne korake napravio je Dinamu, onom iz Odranskog Obreža, a vrlo se rano odlučio ozbiljno posvetiti nogometu. Krenuo sa sedam godina u NK Zagrebu, pa prešao u Dinamo 2013. godine. Pet godina proveo je u Maksimiru, a zatim otišao u Hajduk, gdje je bio posljednje dvije sezone. Igrao je za B momčad, a posljednjih četiri, pet mjeseci trenirao je s prvom momčadi, no priliku u utakmicama nije dočekao. “Nakon svega mogu reći samo da zahvaljujem Hajduku na svemu.”, kazao je Pršir.

Došao je u srce Turopolja s jasnim ciljevima i ambicijama. Prvu priliku za debi u dresu Gorice s brojem 88 imat će već u subotu u 15 sati, kad je na rasporedu gostovanje kod Dinama u Maksimiru.