Home Izdvojeno HUMANITARNO Dan za seke Rinčić, klince na Srebrnjaku, uz Sarmijadu, Kišne razdragance,...

HUMANITARNO Dan za seke Rinčić, klince na Srebrnjaku, uz Sarmijadu, Kišne razdragance, vilenjake…

Pregršt sadržaja čeka vas ove nedjelje na Prosincu u Gorici, provjeriite što kuhaju i spremaju naše udruge:

PODIJELITE

Sve je spremno za veliki humanitarni dan koji vas u sklopu Prosinca u Gorici čeka u nedjelju, 15.prosinca u i oko Božićnog sela te na platou oko Turističke zajednice. A sadržaja je mnogo, za velike i male, za gladne i site i sve one željne dobre zabave i pomoći. Skuplja se i dalje novac za seke Rinčić i to kroz humanitarnu sarmijadu na kojoj ćete moći odvojiti nešto iz svog džepa, fino se pogostiti za nedjeljni ručak i učiniti dobro djelo. Za vas kuhaju već poznati kuhari od prošlog tjedna koji su taman fino se zagrijali, a to su KUD Čiče, udruga “Izvorni običaji” te udruga “Turopoljska tradicija”, a pridružuju im se Buvljakuše i prijatelji. Sarmijada je točno u podne!

Par metara dalje, u Božićnom selu sprema se još jedno druženje, a u samo finale ulazi i humanitarna akcija VG Legacy kojom prikupljamo za kupnju respiratora i monitora životnih funkcija za dječju bolnicu Srebrnjak. “Imamo lijepu vijest i to od dobavljača koji je svoju ponudu smanjio za još tri tisuće kuna. Dakle, sada nam do cilja fali još 30.000 kuna. Pozivam sve firme i obrte da doniraju u svojim mogućnostima i donaciju iskoriste za smanjenje svoje dobiti, sve političke stranke koje su socijalno osvještene, sve ljude dobre volje koji žele biti dio ove ostavštine koja će spasiti i uljepšati mnoga djetinjstva”. pozvala je organizatorica akcije, Dalija Zubek i na svom Facebook profilu.

A u božićnom selu u nedjelju čekaju vas Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle i njihovi Kišni razdraganci, stiže Ana Lovrenčić iz Anine Glazbaonice, dječji zbor Cvrkutavci, kao i razni ludi likovi iz predstava i priča. Pisat ćemo pisma Djedu Božićnjaku, čestitke, izrađivati ukrase za bor kao i slatke pakete za psiće iz goričkog Skloništa.

Dođite i budite dio ove predivne humanitarne priče.