Home Izdvojeno Hrvatska vatrogasna zajednica Čedomiru Krizmaniću dodijelila Povelju za životno djelo

Hrvatska vatrogasna zajednica Čedomiru Krizmaniću dodijelila Povelju za životno djelo

Dugogodišnji predsjednik DVD-a Turopolje zasluženo je primio Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića za životno djelo i izuzetna postignuća u razvoju vatrogastva i zaštiti od požara

PODIJELITE
Foto: DVD Turopolje

U ponedjeljak se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održala svečanost povodom 145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice. Na svečanosti je DVD Turopolje dobio posebno veliko priznanje – Povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića za životno djelo i izuzetna postignuća u razvoju vatrogastva i zaštiti od požara koja je pripala dugogodišnjem i aktualnom predsjedniku DVD-a Turopolje Čedomiru Krizmaniću.

U DVD Turopolje učlanio se 1976. godine kada se aktivno uključio u rad društva. Za predsjednika društva izabran je 1989. godine te tu dužnost obnaša i danas. Čedomir Krizmanić u DVD-u Turopolje djeluje već osam mandata, točnije 32 godine kao predsjednik te je u sedam mandata bio i delegat društva u Upravnom odboru Vatrogasnog saveza Općine Velika Gorica, odnosno Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica. Bio je i član Komisije za osposobljavanje vatrogasnih kadrova te predsjednik Komisije za odlikovanja.

2001. godine primio je Priznanje za volontera godine od Grada Velike Gorice. Za svoj dugogodišnji rad je odlikovan u nekoliko navrata te je aktivan i u radu organizacija koje djeluju u Turopolju.