Home Crna Kronika Mladić (21) koji je usmrtio djelatnika (54) kod naplatnih kućica tvrdi da...

Mladić (21) koji je usmrtio djelatnika (54) kod naplatnih kućica tvrdi da se ničega ne sjeća

Danas se održalo sudsko ročište za tešku prometnu nesreću iz siječnja ove godine kada je Luka P. vozio očev BMW te se sa 193km/h i 1,57 promila u krvi zabio u objekt kod naplatnih kućica Mraclin

PODIJELITE
Foto: JVP Velika Gorica

U siječnju ove godine dogodila se teška prometna nesreća kada se mladić, vozeći očev BMW, sa 193 km/h zabio u objekt pored naplatnih kućica HAC-a i pritom usmrtio djelatnika Dejana B. (54). Djelatnik je bio na kraju svoje smjene i trebao uskoro krenuti kući nakon obračuna. Kako javlja Jutarnji list, danas je 21-godišnji mladić sjeo na klupu Velikogoričke sudnice. Podsjećamo, mladić je vozio s 1,57 promila alkohola u krvi.

Podsjećamo, nakon prometne nesreće zadobio je teške ozlijede. Na sudu je naveo da se smatra krivim i da razumije optužnicu, no da se same nesreće uopće ne sjeća. Kazao je i kako su mu prva sjećanja iz tog nemilog događaja tek iz bolničkog kreveta nakon čega je išao na operaciju stopala i koljena. Dodaje i kako ne zna što je pio te da se ne sjeća kakve je zapravo planove imao te noći.

Odgovorio je kako inače nije sklon konzumaciji alkohola, no dodaje i kako su ga već dva puta zatekli u vožnji u pijanom stanju 2019. godine. Tužiteljica ga je ispitivala o ranijem izvješću u kojem je naveo da je kod prijatelja u Lekenik došao s bratom te da su pili rum, a da se ranije tog dana “počastio” pivom. U tom izvješću je rekao i da je bio na Petrolu u Velikoj Gorici, no da se toga također ne sjeća.

Na pitanje sutkinje odgovara kako obitelj preminulog nije kontaktirao iako je izrazio sućut u svom obraćanju. Međutim, njegov otac se obratio obitelji preminuloga na dan nesreće.

Iz 24 sata dodaju kako ranija nagodba nije uspjela jer je tužiteljstvo tražilo preveliku zatvorsku kaznu po mišljenju obrane. 21-godišnjem Luki P. prijeti kazna zatvora od 3 do 15 godina.