Home Izdvojeno Gradonačelnik pozvao župana da izađe u susret i odobri darivanje zemljišta na...

Gradonačelnik pozvao župana da izađe u susret i odobri darivanje zemljišta na kojem će se graditi pristupna cesta

Barišić: ''Ne smijemo biti taoci političkih prepucavanja i inata, trebamo biti partneri u ovom projektu.''

PODIJELITE

Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima je obišao radove na gradskom bazenu gdje je održao konferenciju za medije te rekao kako sve ide prema planu i programu. Bazen bi trebao biti dovršen za tri mjeseca, no zbog problema s izgradnjom pristupne ceste, mogao bi ostati nedostupan.

– Sve teče prema planu koji je predviđen. U roku od 90 dana očekujemo završetak radova na bazenu i on će tada, prema onome što je planirano, biti u potpunosti završen, ali on ne može biti otvoren i neće se moći koristiti ukoliko neće biti gotova pristupna cesta. To je postojeća, servisna cesta za Srednjoškolski centar, jednosmjerna. Pretvorit će se po planu koji je u našim dokumentima i po potpisanom ugovoru s izvođačem, u dvosmjernu cestu širokog profila s pješačkom stazom s najmodernijom rasvjetom tako da će pristup bazenu biti siguran – rekao je gradonačelnik.

Parkiralište ispred bazena trebalo bi imati 73 parkirna mjesta, a pristupna cesta nudit će još desetak parkirnih mjesta.

Gradonačelnik je podsjetio da je od sredine 2016. godine Grad Velika Gorica slao dopise Zagrebačkoj županiji da im se dodijeli pravo građenja ili da im se daruje zemljište za izgradnju objekta s pristupnom cestom. – Od tada do sada mi nismo uspjeli riješiti darivanje zemljišta od strane Zagrebačke županije za izgradnju ceste – rekao je Barišić i naglasio kako bazen ne smije biti predmet politikanstva.

– Bazen je dugogodišnja potreba i težnja nas koji živimo u Velikoj Gorici i okolnim područjima. Svojim sredstvima smo izgradili bazen i izgradit ćemo i cestu i želimo imati kao legalisti svu potrebnu dokumentaciju. Pozivam župana da izađe u susret i odobri darivanje zemljišta na kojem će se graditi pristupna cesta.

Bazen je obišao i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Goran Kovačić, koji je rekao kako će učiniti sve što mogu da bazen bude čim prije u funkciji građanima.

– Kao predsjednik sportske zajednice i kao građanin ovog grada, izuzetno sam se veselio kada je krenuo ovaj projekt. U našoj velikoj sportskoj obitelji imamo već upita, ali i formiranja sportskih udruga koje se bave plivačkim sportovima. Nas kao sportaše ne interesira nikakva politika ni politikanstvo, ono što nas interesira je da ovaj objekt čim prije bude u funkciji građana i sportaša ovog grada. To će biti veliki doprinos velikogoričkom sportu ne samo u bavljenju sportom, nego i u rehabilitaciji sportaša od ozljeda.Podrška je došla i od strane predsjednice Judo kluba Fuji, Marine Drašković.

– Smatram da će ovaj bazen biti od ogromne koristi sportašima i građanima Velike Gorice, ali i sigurno će biti od duplo veće koristi i osobama s invaliditetom i sportašima s invaliditetom. Nadam se da će pristupna cesta biti čim prije riješena jer je cijeli objekt građen tako da će biti pristupačan i za osobe s invaliditetom.Gradonačelnik Barišić pozvao je i sve sportaše i druge sugrađane da i oni apeliraju. – Ne smijemo biti taoci političkih prepucavanja i inata, trebamo biti partneri u ovom projektu i trebamo se svi zajedno veseliti početkom šestog mjeseca onome što nas čeka ovdje na ovome objektu – zaključio je.