Home Izdvojeno Grad dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja, evo o kojima se radi

Grad dodjeljuje stipendije za deficitarna zanimanja, evo o kojima se radi

Iznos stipendije je 500 kuna i dodjeljuje se za deset mjeseci

PODIJELITE
Foto: Srednja strukovna škola Velika Gorica/web

Gradonačelnik Grada Velike Gorice raspisao je Natječaj za dodjelu Stipendija Grada Velike Gorice za učenike prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2021./2022. Iznos stipendije je 500 kuna za deset mjeseci računajući od 1. rujna.

Prijave za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja zaprimat će se od 06. rujna do 30. rujna ove godine, a ukupno će se dodijeliti 30 stipendija za učenike prvih razreda u trogodišnjem programu obrazovanja.

Stipendije će se dodjeljivati za: alatničara, armirača, autoelektričara, autolakirera, autolimara, automehaničara, automehatroničara, bravara, CNC operatera, dimnjačare, elektroinstalatere, elektronomtere, elektorničar mehaničar, fasader, frizer, instalater grijanja i klimatizacije, keramičar, klesar, konobar, kozmetičar, krojač, krovopokrivač, kuhar, limar, mesar, monter suhe gradnje, pediker, pekar, plinoistalater, podopolagač, pomoćni kuhar i slastičar, slastičar, sloboslikar – ličilac, staklar, stolar, strojobravar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar i zlatar.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju učenici koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

  • da su redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja za deficitarna zanimanja
  • da imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje 3 godine
  • da su državljani Republike Hrvatske

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac i donijeti tražene dokumente, a više od dokumentaciji i konačnim listama možete saznati na stranicama GRADA.