Home Gospodarstvo Gorički Dom zdravlja dobio novo vozilo za potrebe patronažne službe

Gorički Dom zdravlja dobio novo vozilo za potrebe patronažne službe

S 10,3 milijuna kuna Županija je obnovila domove zdravlja u Jaski, Zaprešiću i Vrbovcu, a imaju spremnu dokumentaciju i za Veliku Goricu!

PODIJELITE
Foto: Dražen Kopač/Zagrebačka županija

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima šest novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti 470 tisuća kuna. Podsjećamo kako je Županija samo za potrebe patronažne službe u posljednje četiri godine nabavila 46 novih vozila.

Ključeve dvaju vozila za ispostavu u Zaprešiću te ključeve po jednog vozila za ispostave u Jastrebarskom, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Vrbovcu uručio je u Jastrebarskom župan Stjepan Kožić.

– Obnavljanjem voznog parka osiguravamo kvalitetniju dostupnost zdravstvene zaštite, posebice patronažne službe koja je važna spona između naših sugrađana i liječnika u domovima zdravlja – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Večeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije naglasio je da su ovakva vozila „radna mjesta“ za 62 patronažne sestre, 20 sestara za kućnu njegu i tri tima za palijativnu njegu.

– Osim u pomlađivanje voznog parka, ulažemo znatna sredstva i u dijagnostičke uređaje. Upravo ovih dana smo nabavili novi rendgen za Samobor i novi mamograf u Ivanić-Gradu – rekao je Bergman.

Govoreći o stanju zdravstva, župan Kožić osvrnuo se na problem nedostatka specijalista na nacionalnoj pa i županijskoj razini, ali i izrazio zadovoljstvo da je Županija uspjela atraktivnim paketom mjera privući ginekologa u Dugo Selo i pedijatricu u Samobor.

– Jedna smo od rijetkih županija u Hrvatskoj koja financira specijalističko usavršavanje i to za devet mladih liječnika za što je Županija osigurala 1,3 milijuna kuna, dok ih se još 16 usavršava uz pomoć europskih sredstava. Osim u stručni kadar, znatna sredstva ulažemo i u energetske obnove domova zdravlja. S 10,3 milijuna kuna već smo obnovili domove zdravlja u Jaski, Zaprešiću i Vrbovcu, a dokumentaciju imamo spremnu za Veliku Goricu, Samobor i Ivanić-Grad – naglasio je Kožić.