Home Izdvojeno GKM: Sudjelujte u humanitarnom kvizu i osvojite besplatno tetoviranje

GKM: Sudjelujte u humanitarnom kvizu i osvojite besplatno tetoviranje

Donacije nisu obavezne, ali njima možete pomoći starici Stani i njenoj obitelji iz Majske Poljane

PODIJELITE

U ovo vrijeme kada svi traže načine kako pomoći potrebitima, ponovno se u novu akciju uključio i Gorički klub mladih. Ovog puta organiziraju humanitarni online pub-kviz općeg znanja kroz koji sudjelovanjem možete pomoći gospođi Stani i njenoj maloj obitelji iz Majske Poljane.

Donacija za kviz nije obavezna, a održat će se putem Quizz aplikacije. “Ako ste u mogućnosti dati pa makar malo za bolje i ljepše sutra, možemo se ujediniti i zajednički sudjelovati u pomaganju.”, govori nam Sara Kajgana Raga, voditeljica GKM-a.

Stana i obitelj teško se snalaze, ali imaju veliko srce

No, kada čujete priču gospođe Stane, sumnjamo da nećete htjeti pomoći. “Obitelj im se sastojala od šestero članova, do prije četiri mjeseca kada je Stanin muž nažalost preminuo. Stana je sada jedna od dvije starice koje sa snahom i dvije maloljetne djevojčice žive u drvenoj kućici na svome posjedu, no kaže kako za njih to nikad neće biti pravi dom.”, objašnjavaju iz GKM-a.

Prije potresa bavile su se uzgojem svinja. Zbog hladnoće, a možda i stresa, većina svinja je preminulo što im je dodatno uništilo načine na koje mogu prehraniti svoju dragu obitelj.
No cijela ova situacija nije smanjila Stanino veliko srce pa je tako danima dijelila rakiju i kavu kome god je prošao pored njenog kontejnera i njenih stvari, koje su u polu promočenim kutijama i dalje na cesti pored ostataka ruševina njihove kuće.

Cijeli život žive tamo i to je sve na što su naučeni. Na rad i pomaganje svojim susjedima. Sad je red da netko pomogne njima.”

Kviz se održava 16.veljače u 20:00 sati i to online. Na vama je samo da pošaljete prijavu na e-mail adresu: gorickiklubmladih@gmail.com. Prijave vrijede samo za jednu osobu, neće biti ekipa. Nagrada za prvo mjesto je poklon bon za tetoviranje u Kosom-inku, u iznosu od 500 kuna. “Ako želite donirati, molimo Vas samo da to naglasite u mailu kako bi vam dalje proslijedili sve informacije.