Home FRIK IZ KVARTA FRIK IZ KVARTA- Disney Rusiji ne šalje crtiće

FRIK IZ KVARTA- Disney Rusiji ne šalje crtiće

U moru sankcija upitne koristi i jalovih antiratnih prosvjeda, jedna mi je stvar ipak najviše upala u oči. Disney obustavlja kino projekcije svojih (animiranih) fimova u Rusiji. Čovječe! To je to - sad ih imamo! Ruska invazijo - crno ti se piše!

PODIJELITE

U moru sankcija upitne koristi i jalovih antiratnih prosvjeda koji, osim izražavanja moralne podrške Ukrajini, uglavnom koriste samim prosvjednicima da se osjećaju hrabrije, humanije i nešto manje smiješno nemoćno pred samima sobom i drugima, jedna mi je stvar ipak najviše upala u oči. Disney obustavlja kino projekcije svojih (animiranih) filmova u Rusiji. Čovječe! To je to – sad ih imamo! Ruska invazijo – crno ti se piše! Volodimir Zelenskij može konačno odahnuti…

…Nakon što je do ruskog predsjednika Putina, stigla ta vijest otprilike je ovako tekao njegov razgovor s generalom Sergejom Šojgu-om kojeg od milja zove Šogi.
Putin, emotivno skrhan, očiju crvenih od suza, sjedeći na podu uza zid, skroz razbarušene kravate: “Šogi moj, reci da to nije istina!”
“Dragi Vladimire, bojim se da jest.”, uz teški će uzdah ruski general.
“Ali kako, zašto, zaštoooo?!” Nakon što je par sekundi u tupoj nevjerici glavom klimao lijevo desno Putin je uplakano lice prekrio dlanovima. Promuklim glasom rezignirano nastavi:
“Kako dalje? Kako? Kamo? Biti ili ne biti, pitanje je sad. Šogi, ti najbolje znaš da me novi crtići najbolje opuste na kraju ratnog dana, znaš to?”
“Znam Vladimire, znam.”, pognute će glave zabrinuti general.
Putin: “Aaaaaaaaaaaaaaa, kako boli! Ooooooooooo. Bože šta mi je sve ovo trebalo? Ne mogu ja ovo Šogi. Ovo s blokiranom ekonomijom, optužbama čitavog svijeta, međunarodnim pritiscima, Plenkovićevom osudom naše invazije Ukrajine – nije lako s tim živjeti, posebno s činjenicom da nam je i Plenković okrenuo leđa, ali ovo sa obustavom crtića aaaaaaaaa, ne mogu tooooo.”, neutješno opet zarida inače pokeraški hladan ruski predsjednik.
General primijeti kako Putinova tajnica Tatyana krišom virka kroz poluodškrinuta vrata predsjedničkog kabineta, praveći se pritom da tobože nešto važno i žurno tipka po tastaturi. Odmjerenim pokretom general se digne od skupocjenog stola od ebanovine, nespretno se i glupavo nasmiješi tajnici pa pritvori vrata. Tik prije zatvaranja tajnica Tatyana uhvati kako mu je namješten smiješak prešao u bolnu i ludo zabrinutu grimasu.
General priđe svom predsjedniku i stavi mu ruku na rame. Uplakani Putin njegov dlan prekrije svojim i odozdo ga milo pogledavši tugaljivo mu se obrati.
“Zaustavit ću sve, boga mi. Jebemti rat i sve kad mi ukidaju pravo na crtiće. Bemti pa to su temeljna ljudska prava. Šogi, obustavljam invaziju!”
“Predsjedniče, znate, to bi u ovim uvjetima bilo jako riskantno. Moglo bi Vas još i više kompromitirati nego sve ovo dosad!”
“Ne, ma briga me, briga me, neću živjeti bez crtića, neeećuuu! Tatyanaaaaa!!!”
“Da gospodine predsjedniče?!”, u stavu mirno pred njim već stoji tajnica.
“Izvoli Disney-u poslati hitno priopćenje da ćemo prekinuti rat ako oni ne prekinu svoje kino projekcije u majčici Rusiji.”
“Hm hm, baš tako da napišem, u majčici Rusiji.”
“Baš tako! Treba ih raznježiti, razoružati! Baš kao što “Kralj lavova” svaki put mene razoruža baaaaaaa”, Putin neutješno opet brizne u plač.
“Da gospodine predsjedniče!”, tajnica Tatyana se vojnički okrene za 180 stupnjeva i pohita zaustaviti ruski vojni stroj…