Home Gospodarstvo FOTO Za veću sigurnost: Weingartnerova ulica u Velikoj Mlaki dobila nogostup

FOTO Za veću sigurnost: Weingartnerova ulica u Velikoj Mlaki dobila nogostup

Izgrađeno je ukupno 370 metara novog nogostupa

PODIJELITE

Prometnice u Velikoj Mlaki komunalni su projekt koji dio po dio dobiva konačno rješenje. Nakon konstrukcije raskrižja na ulazu u naselje i uređenja prometnica, na redu je bila izgradnja nogostupa u Ulici Karla Weingartnera. Jutros je gradonačelnik sa suradnicima obišao teren.

Zadali smo si tempo na početku mandata i nastavljamo s poboljšanjem komunalne infrastrukture. U Ulici Karla Weingartnera se pokazala potreba za nogostupom nakon što je cesta asfaltirana. Radi sigurnosti je trebalo reagirati. Izgrađeno je ukupno 370 metara novog nogostupa.”, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar. Iz komunalnog odjela dodaju da je trošak izgradnje nogostupa bio 35 tisuća eura, a bit će uređena i staza uz sam nogostup. Radove je izvodio VG Komunalac.

Petar Jevrić, tajnik Mjesnog odbora Velika Mlaka izjavio je kako je ovakav projekt važan za mještane: “Ovo je jako bitno za sumještane u mjestu Dolenec, posebno za mlade školarce koji sada imaju veću sigurnost na putu prema školi ili privatnim obavezama. Nadam se da ćemo nastaviti u tom tonu u ovoj i u idućim godinama.”

Da će biti još radova, potvrđuje i gradonačelnik Ačkar koji dodaje da je cilj riješiti i dio nogostupa prema vrtiću u Velikoj Mlaki te problematiku u Ulici Kovači. “Jednim pozamašnim i skupim projektom ćemo pokušati riješiti ovaj zapravo već povijesni problem.” Dotaknuo se i raskrižja na ulazu u Veliku Mlaku koji nakon rekonstrukcije mnogo bolje funkcionira. Cilj im je, kaže, odgovoriti što prije i konkretnije na zahtjeve sugrađana, ne samo u Velikoj Mlaki već u svim naseljima grada.