Home FOTO VIJEST FOTO VIJEST Hibridni autobus u Velikoj Gorici

FOTO VIJEST Hibridni autobus u Velikoj Gorici

PODIJELITE

ZET-ov hibridni autobus stigao je i u Veliku Goricu. Danas će prometovati na liniji 335 Velika Gorica – Pleso – Donja Lomnica, a od sutra ujutro na brzoj liniji 330 Velika Gorica – Zagreb. U ZET-u su nam potvrdili kako su zasad u planu te dvije linije.

-Autobus će u redovnom prometu na području Velike Gorice biti slijedećeih mjesec dana, a u njemu će, tijekom vožnje, anketu među putnicima provoditi studenti Prometnog fakulteta. Riječ je o ekološki prihvatljivom modelu prijevoza. Autobus je bijele boje, na vanjskim dijelovima je komunicirana linija tako da je uočljiv, nema nikakvih razlika u odnosu na plava vozila, što se putnika tiče.- rekao nam je Nikola Tomljenović iz Službe za komunikacije i marketing ZET-a.

Autobus će voziti radnim danom ujutro od 6.05 do 8.30 sati na brzoj liniji 330, a poslijepodne od 13.45 do 17.45 sati na liniji 335. Subotom će autobus prometovati na istoj liniji 335 u vremenu od 4.40 do 17.30 sati.

-Karakteristike ovog autobusa su opremljenost  električnim i diesel motorom koje koristi kombinirano. Kod kretanja koristi električni motor bez ispuštanja ispušnih plinova, a kada postigne brzinu od 20 kilometara na sat pali se automatski diesel motor kojim nastavlja vožnju do sljedećeg stajališta. Ovim autobusom u primjeni postižu se tri bitna čimbenika: smanjuje se buka, postiže se ušteda goriva od 30 do 42% i zaštita okoliša.-istaknuli su u Gradu Velika Gorica.

Hibridnim autobusom provozao se i gradonačelnik Dražen Barišić.

bus hibrid gradonačelnik Barišić i vizač u busu foto facebook bus hibrid gradonačelnik Barišić foto facebookbus hibrid gradonačelnik Barišić u busu foto facebook Fotografije: Facebook