Home Izdvojeno FOTO Velikogoričani će uskoro kardiološke preglede obavljati u svom gradu

FOTO Velikogoričani će uskoro kardiološke preglede obavljati u svom gradu

PODIJELITE

U srpnju su započeli radovi na uređenju nekadašnje garaže Doma zdravlja Velika Gorica, a sada su oni pri kraju. U tom prostoru planira se otvoriti kardiološka ambulanta. Velikogoričani tako više neće morati odlaziti na internističke preglede u Zagreb. 20-ak godina ovaj je prostor služio Domu zdravlja kao skladište, no sada će on dobiti novu namjenu, puno potrebniju Velikogoričanima.

-Uređenje je u završnoj fazi, treba još postaviti pod i instalacije. Onda krećemo u pregovore oko poslovne suradnje s pojedinim kliničkim centrima i bolnicama oko dolaska specijalista ovdje u Dom zdravlja. To će biti jedan teži proces, ali dosadašnja komunikacija je pokazala da postoji obostrani interes i vjerujem da ćemo to realizirati na korist pacijenata i građana Velike Gorice i šire okoline. -rekao je Stjepan Zagorac, voditelj ispostave Velika Gorica Županijskog Doma zdravlja.dom-zdravlja-kardiologija-izgradnja-6

I Ljubica Zrno, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Zagrebačke županije ističe koliko će nova ambulanta pomoći pacijentima.

-Naš grad bi s ovim prostorima i specijalistima koji bi dolazili i dva puta tjedno, riješili zaista veliku problematiku. Moram reći da je zainteresiranost stanovništva vrlo velika, svakodnevno imam upite kad će početi raditi ambulanta i mogu li se ovdje naručiti. Samo danas je troje naših zaposlenika otišlo u mirovinu i raduju se što neće morati ići u Siget, već u Veliku Goricu.-rekla je Zrno.

No do otvorenja ambulate treba još sačekati, jer financijska sredstva za opremu tek treba prikupiti.dom-zdravlja-kardiologija-izgradnja-11

-Mi smo stavili u plan za sljedeću godinu, u slučaju da sve druge opcije propadnu, da nam netko donira i pomogne, onda bismo iz naših vlastitih sredstava probali sljedeće godine nabaviti opremu. Zato apeliram na građane da se još malo strpe. Nije tako jednostavno, oprema košta blizu 100 tisuća eura. Ako ćemo morati vlastitim sredstvima financirati ići će nešto sporije, ali ćemo je napraviti.-obećao je Zagorac.

A kada do toga dođe, Velikogoričani će ovdje moći obavljati niz pregleda za koje sada trebaju ići u Zagreb.

-Kardiološki tim bi dva puta tjedno dolazio ovdje i ovdje imao opremu, obavljao dijagnostiku, ultrazvuk srca, ergometrija, holteri, sve ono što bi se moglo ovdje obaviti nakon nekog liječenja u bolnicama pa ne bi trebalo ići u velike gužve. Ovdje je previđeno da se naručuje u manjim grupama i da se to obavi ovdje u Velikoj Gorici.-rekao je Zagorac.

-Smatramo da je otvaranje ovih prostora za rad specijalista prvenstveno kardiologa i dijabetologa izuzetno važna za naš grad. Mi smo grad koji pokriva oko 80 tisuća stanovnika. Budući da je dijabetes epidemija, izuzetno je teško doći u centre, primjerice u Vuk Vrhovcu se čeka godinu dana za kontrolu, što bi ovdje smanjilo čekanje do četiri puta.-rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.dom-zdravlja-kardiologija-izgradnja-1

I gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić obišao je radove te rekao kako je ovo početak jednog medicinskog centra u Velikoj Gorici. -Ovo je početak dnevne bolnice sa stacionarom i sa što širim dostupnim specijalističkim pregledima kao medicinski centar. Ovaj Dom zdravlja pokriva oko 500 tisuća kilometara četvornih i brine za oko 80 tisuća ljudi, što je previše. Ovdje se brinemo za sve dobne skupine, posebno rizične kojima je teško ponekad ići skroz do Zagreba i tamo obavljati specijalističke preglede. Veseli nas blizina kvalitetnih stručnjaka koji će nam doći iz Zagreba, ali tu ne treba stati, treba ići dalji – kardiologija, endokrinologija, interna medicina sve što je potrebno u životu svakoga, a posebno velikog područja kao što je Velika Gorica -rekao je gradonačelnik.

Za renoviranje ovog prostora Dom zdravlja Zagrebačke županije izdvojio je 400 tisuća kuna. Kad kardiološka ambulanta otvori svoja vrata pacijentima, nudit će im kvalitetniju zdravstvenu zaštitu nego što ju sada ima Velika

[print_gllr id=55070]