Home Vijesti FOTO Velika Gorica ima 7 najboljih učiteljica u Hrvatskoj, nagradio ih gradonačelnik

FOTO Velika Gorica ima 7 najboljih učiteljica u Hrvatskoj, nagradio ih gradonačelnik

PODIJELITE

Svjetski dan učitelja obilježen je 5. listopada. Taj datum UNESCO je proglasio 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Ovaj se spomendan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, uključujući i Republiku Hrvatsku.

Tim povodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je i ove godine 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj za školsku godinu 2022./23. Među nagrađenima je i sedam učiteljica iz Velike Gorice. Tri učiteljice iz OŠ Nikole Hribara, Erika Likan Kelentrić, Valentina Japec i Vesna Stipić, dvije iz OŠ Eugena Kvaternika, Dalia Kager i Marina Mužek te je nagrađena i Ivana Petravić iz Gimnazije Velika Gorica. Također, jedna nagrada otišla je i u Kravarsko, Renati Kolarec iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog.

Danas ih je ugostio u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

“Nije prvi put nego se Velika Gorica i vaš trud, rad, iskustvo i entuzijazam nameću u nacionalnom okviru pa sada o našem gradu govorimo kao o gradu obrazovanja. Sve to zahvaljujući vama. Znam koliko je teško i koliku odgovornost imate i sve je teže boraviti u razredu i raditi s djecom. Svakom roditelju njegovo dijete je centar svijeta, a vi ste projektanti i arhitekti svih njihovih budućnosti”, rekao je gradonačelnik Ačkar.