Home Izdvojeno FOTO Učenici ekonomisti predstavili svoje vježbeničke tvrtke na Sajmu u VVG-u

FOTO Učenici ekonomisti predstavili svoje vježbeničke tvrtke na Sajmu u VVG-u

PODIJELITE

Danas se u organizaciji velikogoričke Ekonomske škole u prostoru Veleučilišta Velika Gorica održava Sajam vježbeničkih tvrtki na kojem se predstavljaju srednjoškolci. Ove godine se sajam po prvi puta održava u VVG-u što pomaže u jačanju partnerstva s lokalnom zajednicom te podiže događaj na novu razinu. Ovaj sajam je događaj koji izlazi iz okvira škole te ga tradicionalno upotpunjuju predstavnici tvrtki, grada i škole.

Ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić istaknula je kako je od profesorica Marijane Kuliš i Mirele Karabatić krenula ideja o tome da se ovogodišnji sajam održi u prostorijama Veleučilišta. “Zahvaljujemo na inicijativi i kreativnoj ideji. Od samog osnutka vježbeničkih tvrtki do same prezentacije, bez suradnje i podrške rad učenika ne bi bio moguć niti bi se ovako realizirao. Ovogodišnji sajam ima dvije specifičnosti – prva je to što se održava uživo nakon pauze od tri godine, a druga da se sajam održava u sasvim novom prostoru.”, izjavila je Brkljačić.

Danas prikazane vježbeničke tvrtke osmišljene su u sklopu istoimenog predmeta u Ekonomskoj školi, a koje simuliraju rad u realnom sektoru te tako spajaju lokalnu zajednicu, veleučilište i školu. “Ova obrazovna vertikala je potrebna, značajna i poželjna”, dodaje Brkljačić. Prodekanica za znanstvenu djelatnost VVG-a, Tamara Čendo Metzinger, ističe kako im je drago da Veleučilište Velika Gorica na ovom projektu djeluje kao domaćin, ali i partner virtualnoj vježbeničkoj tvrtki Lunox učenika 4.a. “Sajam je prilika za razvoj poduzetničkih vještina jer upravo na primjerima virtualnih tvrtki učenici imaju priliku povezati teoriju i praksu i u kontaktu s gospodarstvenicima razvijati poduzetnički duh, kreativnost, profesionalnost i druge poduzetničke vještine koje će im trebati i koje će primjenjivati u stvarnom okruženju jednog dana.”

U prikaz tvrtki uloženo je mnogo rada i truda, a prve tri najbolje tvrtke dobit će pohvalu i nagrade. Cilj je bio da se na najbolji mogućni način pokažu vještine i kompetencije te sve ono što su učenici naučili kroz prethodnu školsku godinu.