Home FOTO VIJEST FOTO Turopoljske mažoretkinje uz emotivan film proslavile 25 godina djelovanja!

FOTO Turopoljske mažoretkinje uz emotivan film proslavile 25 godina djelovanja!

Divno druženje uveličali su dragi gosti uz mnogo emocija

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Sinoć se u Dvorani Gorica održala posebna proslava 25 godina djelovanja Turopoljskih mažoretkinja. Početak večeri bio je zanimljiv “light-show” nastup seniorki koje još uvijek nisu zaboravile svoje pokrete. Na okupljanju su bile brojne male mažoretkinje, ali i članovi njihovih obitelji koji su s njima došli uveličati ovaj poseban dan.

Turopoljske mažoretkinje krase pozornice Velike Gorice, Turopolja, Hrvatske i Europe od 1996. godine, a svoju uspješnu i dugogodišnju tradiciju duguju velikoj podršci koju su uvijek dobivale. Što od institucija, što od roditelja koji su uvijek s veseljem svoju djecu ostavljali na treninzima. A djevojčice i djevojke su tamo naučile važne vrijednosti – biti mažoretkinja znači biti dio tima koji se podržava i zajedno raste.

Sve te vrijednosti u njih su utkali osnivači – Boris Đurađić i njegova supruga Radmila Đuračić koja je ujedno i glavna trenerica svih ovih godina. U svom govoru prisjetila se svih onih koji su imali ulogu u osnivanju i djelovanju rada Udruge, a koji više nisu s nama te zahvalila svima na dosadašnjoj podršci.

U ovih 25. godina je kroz Turopoljske mažoretkinje prostupalo preko 500 djevojaka i djevojčica. Osnovane su 1996. pri DVD-u Kuče, a godine nakon izdvojile su se kao samostalna udruga. Nakon toga su postale i jedne od osnivača Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, kasnije i Zajednice kulturno umjetnički udruga Zagrebačke županije.

Turopoljske mažoretkinje ne bi bile to što jesu bez svog Turopolja i Grada Velike Gorice čiji grb ponosno nose na službenim odorama. Uveličale su gotovo svaki veliki događaj od Fašnika, Gastro Turopolja, Goričkih večeri.. Grad je njihov potencijal uvijek njegovao, a kako je naveo gradonačelnik Krešimir Ačkar, Grad će to činiti i dalje. “Čast mi je biti ovdje i podijeliti povijest i tradiciju uz ove mlade, potencijalne ljude koji su večer s nama. Kako je rastao grad, tako su rasle i Turopoljske mažoretkinje te zajednički identitet i tradicija. Pokazuju kontinuirani rad i kvalitetu kroz medalje koje su osvojile te niti jedna manifestacija u Velikoj Gorici ne prolazi bez njih.”, govori Krešimir Ačkar.

Dok su za 20. godina rada 2016. godine izdale Monografiju u slikama, za 25. rođendan su Turopoljske mažoretkinje svoje goste odlučile počastiti filmom o njihovom nastanku i radu. Film je snimao Mario Žilec, u glavnim ulogama su bile, mažoretkinje, one koje su bile u Udruzi od početka, ali i one najmlađe koje svoj put tek počinju.

Dodijeljene su i posebne zahvale i priznanja onima koji su pomagali rad udruge i njihove aktivnosti, ali i onima koje već godinama pokazuju svoju vjernost. Zahvale za sponzore koji su pomogli film primili su Vladimir Štarkelj i Autokuću Štarkelj, Filip Galeković i PSS Galeković te doktor Marko Morić i Veterinarska stanica Velika Gorica.

Zahvale za pomoć u radu išle su Dariju Sučecu i tvrtki Pokupčanka, Ružici Gašperić te MediaM video produkciji. Pozdravljeni su i timovi prijatelji – Osnovna škola Milka Trnina iz Križa, Plesni klub Barbara, DVD Velika Gorica te Puhački orkestar DVD Gornji Desinec.

Osim zahvala, pripremljena su i posebna priznanja za pet godina rada u udruzi te 15 i čak 25 godina vjernosti.
Za pet godina rada u udruzi priznanja su primile Anđela Karačić, Monica Tominčić, Paola Bratković te Dorotea Bratković. Priznanje za 15 godina vjernosti udruzi pripalo je Anji Draganić. I one navjernije, koje su dio Turopoljskih mažoretkinja od samih početaka. Priznanja za 25 godina vjernosti primile su Ana Šagovac, Ivana Bratković, Marija Đuračić, Maja Tominčić i Diana Prevolnik.