Home Izdvojeno FOTO Teren s umjetnom travom u Gorici još ovog mjeseca!

FOTO Teren s umjetnom travom u Gorici još ovog mjeseca!

PODIJELITE

Radovi na izgradnji nogometnog terena s umjetnom travom u Športsko-rekreacijskom centru, u završnoj su fazi. Ako to vremenske prilike dopuste, nogometaši će zaigrati još ovog mjeseca.

TEREN OD 6 MILIJUNA KUNA

Brojni građevinski strojevi i radnici dovršavaju veliki posao, težak 6 milijuna kuna. Velika Gorica, kako to i priliči šestom gradu u Hrvatskoj, uskoro će dobiti moderan nogometni teren i trenažni poligon od 10.500 četvornih metara.

– Ovdje će doći najsuvremenija generacija umjetne trave koja će biti raspoloživa praktički 24 sata dnevno, osobito zbog toga što tereni s takvom podlogom nemaju problema s blatom i vodom – ističe predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

hns-kamp-hnk-gorica.jpg

aaBit će to idealno mjesto treninga za nogometaše svih 18 klubova koji djeluju na području grada.

– Dugo već čekamo ovaj projekt izgradnje umjetne trave. Kao što i sami možete vidjeti, radovi izuzetno dobro napreduju te mi očekujemo, ako će to vremenski uvjeti dopustiti, da ćemo do kraja mjeseca otvoriti potpuno novi teren za mlađe selekcije HNK Gorica. Također, nastojat ćemo izaći u susret i nogometnim klubovima po mjesnim odborima – kaže zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

FIFA CERTIFIKAT

Teren će dobiti certifikat Fifa 2 Star. FIFA certifikat sa dvije zvjezdice dodjeljuje se terenima s umjetnom podlogom koji su izrađeni na način da simuliraju karakteristike prirodnih podloga za nogometne terene. Upravo se na takvim terenima odvijaju finale FIFA i UEFA natjecanja. Nenad Črnko ističe kako je ovo ogroman iskorak za velikogorički nogomet.

– Klub ima 350 registriranih igrača, od čega je preko 300 mladih igrača u 13 selekcija. Definitivno, ovi novi uvjeti dat će nove dimenzije u njihovu radu. Osobno smatram da će se prvi rezultati u kvaliteti i napretku mladih igrača vidjeti kroz šest mjeseci do godinu dana – najavio je Črnko.

hns-kamp-hnk-gorica6.jpg

SPORAZUM GRADA, KLUBA I HNS-A

Investicija je pokrenuta nakon sporazuma Grada Velike Gorice, HNK Gorice i Hrvatskog nogometnog saveza. HNK Gorica je odustajanjem od tužbe HNS-u oprostila oduzimanje licence za prvu Hrvatsku nogometnu ligu, a zauzvrat dobiva teren s umjetnom travom, kojeg dijelom financira i Grad.

– Dakle, Grad Velika Gorica je iz svog proračuna izdvojila sredstva za pripremne radove, a sam završni sloj umjetne trave financira Hrvatski nogometni savez. Na ovaj način nastojimo stvoriti igrače za prvu momčad jer mi sada igramo u 2. HNL. Svi oni mladi nogometaši koji prođu nogometnu školu HNK Gorice bit će dovoljno kvalitetni da upotpune 18 naših nogometnih klubova diljem Turopolja – uvjeren je Kolarec.

Osim ulaska u Prvu nogometnu ligu, dugoročni cilj HNK Gorice je i pokretanje nogometne akademije unutar kluba, prema kojoj bi Gorica postala prepoznatljiv nogometni grad i izvan hrvatskih granica.

[print_gllr id=22575]