Home Izdvojeno FOTO Stjepan Bačurin osvojio nagradu za životno djelo

FOTO Stjepan Bačurin osvojio nagradu za životno djelo

PODIJELITE

Proglašeni su najbolji sportaši Velike Gorice u 2016. godini. U prepunoj Dvorani Gorica sinoć su dodijeljene nagrade u 12 kategorija. Konkurencija je bila velika, što je dokaz da je Gorica grad iznimnih sportskih talenata.

Nagradu za životno djelo osvojio je boksački velikan Stjepan Bačurin. U karijeri dugoj preko 40 godina učinio je puno za velikogorički boks, ali i sport općenito. Od 1972. bavi se boksom, a kao trener djeluje od 1990. Zahvaljujući njemu Velika Gorica dobila je velike boksačke zvijezde, a neke od njih su Stjepanov sin Ivica te Ivan Njegač. Osim velikih zvijezda, Gorica je dobila i Boksački klub Velika Gorica, koji djeluje već 18 godina.najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-21– Super je osjećaj, radiš posao koji voliš čitav život i još te netko nagradi. Stvarno nema ništa ljepše od toga. Ambicija ima, a ja se još uvijek dobro osjećam i mislim da možemo napraviti rezultata i to dobrih rezultata – ponosno je rekao Stjepan Bačurin, bivši boksač i trener Boksačkog kluba Velika Gorica.

Najboljom sportašicom godine proglašena je mlada talentirana tekvondašica Kristina Čerina. Nakon brojnih odličja i karijere duge jedanaest godina dobila je nagradu za svoje uspjehe. – Lijepo je svakome biti najbolji sportaš svoga grada, a meni pogotovo Velike Gorice jer sam inače iz Splita. Drago mi je. Daljnji cilj mi je nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu jer mi je to zadnja godina juniora i nadam se da ću osvojiti medalju, a također i medalju s državnog i seniorskog prvenstva – ispričala je svoje planove za daljna natjecanja Kristina Čerina, članica Taekwondo kluba Velika Gorica.najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-20Velimir Šandor, brončani paraolimpijac u bacanju diska iz Rija osvojio je nagradu za najboljeg sportaša Velike Gorice. Ovo priznanje mu je veliki poticaj za dalje, a sada se okreće Svjetskom prvenstvu u Londonu i sljedećim Olimpijskim igrama.najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-17U kategoriji sportaša s invaliditetom ponovo je najboljom proglašena stolnotenisačica Mirjana Lučić. U daljnjoj karijeri cilj su joj Paraolimpijske igre u Tokiju i nada se da će ponoviti rezultat iz Rija.

Najbolja muška momčad je Košarkaški klub Gorica. Ove godine su upisali sjajne rezultate i pokazali vrlo dobru igru u A-1 ligi. Najbolja ženska ekipa godine je Šahovski klub Polet Buševec.najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-10Trenerom godine proglašen je Hrvoje Pekera, trener Hrvatskog rukometnog kluba Gorica. U kategoriji zlatna plaketa nagrade su osvojili Franjo Anić iz NK Dinamo Hidrel, Darko Blažinčić iz HNK Gorica te Ibrica Mušinović iz Judo kluba Pinky. U kategoriji promidžba velikogoričkog sporta nagrade su dobili HNK Gorica, Karate klub Velika Gorica  i Taekwondo klub Velika Gorica.

Za nadu godine nagrade su osvojili mladi Velikogoričani koji su u ovoj, ali i proteklih godina postigli puno odličnih rezultata te rada i truda. Oni su Dora Runtić (TWD Velika Gorica), Ela Marija Tomašević (Teniski klub Iteam), Elena Pleša (Judo klub Pinky), Filip Grga Zrinušić (HRK Gorica), Frano Miloloža (KK Gorica), Gabriela Šoljić (Karate klub Centar), Igor Vrban (Karate klub Velika Gorica), Josip Kalisar (Streljačko društvo Gord), Lea Sever (Atletski klub Velika Gorica), Marta Trgovac (Šahovski klub Polet), Patrik Posavec (HNK Gorica), Vinko Skrbin (HNK Gorica), Sara Sremić (ŽRK Udarnik).najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-1Sportski djelatnici godine su Ivan Gale (NK Gradići), Filip Gabelica (NK Udarnik), Dragutin Kovačević (HRK Gorica). U kategoriji prvaci nagrade su osvojili NK Lomnica, Streljaško društvo Gord, Kuglački klub Radnik, Taekwondo klub Velika Gorica.najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-4

Publiku su zabavljali Vokalno instrumentalni ansambl Jane i mađioničar Luka Vidović, koji je publiku nasmijao do suza. Izveo je svoje mađioničarske trikove, a na scenu je izveo i sretnike iz publike koji su naučili poneki trik. Ceremoniji su prisustvovali čelnici iz Grada na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem koji su nagrađenima uručili nagrade. Gost u Gorici bio je Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, koji je rekao kako Velika Gorica ima velike sportske talente te kako grad živi sportskim dinamičnim životom.najbolji-sportasi-velike-gorice-2016-16