Home Tradicija FOTO Smjena vlasti u Velikoj Gorici: Princ Fašnik preuzeo ključeve Grada

FOTO Smjena vlasti u Velikoj Gorici: Princ Fašnik preuzeo ključeve Grada

PODIJELITE

Na Šetalištu Franje Lučića u subotu je održana 2. Turopoljska fašnička trka. U utrci dugoj 600 metara prvi je do cilja stigao Ivan Majstorović, no Princ Fašnik na prevaru je uzeo pobjedu pa tako i ključeve Grada. Skromnom Ivanu nije smetalo što je na kraju ipak zauzeo drugo mjesto. – Osvojio sam drugo mjesto i skoro sam mogao stići Princa Fašnika, ali ponosan sam na sebe.Princ će ključeve čuvati na tajnome mjestu, a kratko je najavio da nas u narednih tjedan dana očekuju velike promjene. Jesu li ključevi završili u dobrim rukama, nije siguran ni sam gradonačelnik Dražen Barišić. – Ključeve Grada sam predao onome tko je izabran da bude Princ, a jesu li oni u dobrim rukama, vidjet ćemo za sedam dana.– Snijeg nam je pomogao da dođemo do ovog čarobnog štimunga u našem gradskom parku. Nadamo se da će trkači biti uspješni i da će postići dobre rezultate, a krafne su tu da im pomognu u tome – rekla je Milada Mesarić, direktorica TZ Velika Gorica koja je pozvala sve da dođu na 109. Turopoljski fašnik. – Maskirajte se, budite u povorci, dođite u šator na koncert Miroslava Škore. Ove godine imamo krasan program. Vjerujemo da ćemo se na Fašniku svi lijepo provesti i da ćemo ovu lijepu tradiciju Turopolja očuvati za puno godina pred nama.

Turopoljska fašnička trka i ove godine bila je humanitarnog karaktera. Judo klubu Fuji, čija je predsjednica Marina Drašković dobila nagradu Ponos Hrvatske, uručena je sportska oprema.– Nagrada od prikupljenih sredstava za ovu utrku ići će djeci Judo kluba Fuji. Inače, Maraton klub Velika Gorica poziva sve građane i svu djecu da dođu na stadion u Veliku Goricu. Imamo tri programa za njih, atletska škola, život u pokretu i polumaraton i maraton. Imamo profesionalne i educirane i licencirane trenere – rekao je Darko Batković, predsjednik Maraton kluba Velika Gorica.

Fašničku trku nisu propustili ni Davor Dretar Drele ni Vid Balog koji su u gradskom parku napravili pravu fašničku atmosferu.