Home FOTO VIJEST FOTO Predsjednik Milanović u Ribnici čestitao HVIDRA-i na 30 godina rada

FOTO Predsjednik Milanović u Ribnici čestitao HVIDRA-i na 30 godina rada

'Tisuću vam puta hvala za sve što ste učinili za Hrvatsku'

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Nakon što je jučerašnje bilježavanje 30-te obljetnice HVIDR-e Velika Gorica započelo polaganjem vijenaca kod Golubice na platou kod Gradskog groblja, nastavljeno je u Ribnici gdje je održana svečana sjednica povodom velike obljetnice.

Obilježavanju u Ribnici nazočio je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, koji je otkrio kako je često u Turopolju, te poručio kako bez hrvatskih vojnika i branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

Što vrijeme više protječe, neke stvari su jasnije. Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja – vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice oko toga što će biti. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča. Drago mi je da sam došao ovdje, i moram vam reći kako često ovuda prolazim biciklom. Želim vam sve najbolje, te da budete zdravi i da se što češće družite, te da se opet vidimo u nekoj drugoj prilici, kada budete još stariji, ali nadam se i još zdraviji, te da sačuvamo sve što ste stvorili. Tisuću vam puta hvala za sve što ste učinili za Hrvatsku – istaknuo je Zoran Milanović, predsjednik RH.

Podsjetimo, članovi udruge HVIDRA Velika Gorica mogu biti svi branitelji koji posjeduju trajno drugostupanjsko rješenje o svom tjelesnom ili psihičkom oštećenju i koji imaju prebivalište na području grada Velike Gorice, te susjednih općina Pokupsko, Kravarsko i Orle.

Posebnu pažnju i skrb svih proteklih godina pružali smo prema teže ranjenim i oboljelim članovima Udruge i njihovih potreba. Udruga ima 592 člana, od kojih 110 aktivno sudjeluju u radu. Broj se mijenja jer smo prije 30 godina svi bili mlađi, no nakon preživjelih nedaća rata i stradavanja te posljedica istoga i odmakom broja godina veliki broj članova nažalost više nije među nama – istaknuo je Željko Klasnić, predsjednik Udruge HVIDRA-e.

HVIDR-a Velika Gorica aktivno djeluje kroz humanitarni rad isportske aktivnosti, te stručnu i pravnu pomoć članovima u ostvarivanju svojih prava definiranih Zakonom RH, kao i raznu vrstu pomoći članovima u potrebi te u svakodnevnom životu.

Kao našu najvažniju aktivnost istaknuo bih dugogodišnji maraton koji se organizira u čast poginulih i preminulih hrvatskih branitelja kojeg smo revitalizirali. Maraton povezuje prvu crtu obrane – rijeku Kupu u mjestu Pokupsko s Gradom.  Prepoznatljivi smo i po našem malonogometnom turniru koji je postao jednim od zaštitnih znakova našega grada kada se radi o sportu. Ove godine ćemo održati obljetnički turnir za koji pripremamo spektakl. Redovito idemo na naše obljetnice i događanja. POmažemo naše članove savjetima, financijski i pravno, a ako treba i u šumu idemo napraviti drva, sve što možemo. Grad i Županija nam pružaju podršku u svim segmentima, što nam puno znači  – kazao je Slavko Tolić, voditelj za sport i komunikaciju s medijima velikogoričke HVIDRA-e.

Svečanoj sjednici nazočile su i žene Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH.

Galerija fotografija