Home Izdvojeno FOTO Novi kombi prilagođen osobama s invaliditetom predan goričkom Crvenom križu

FOTO Novi kombi prilagođen osobama s invaliditetom predan goričkom Crvenom križu

PODIJELITE

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar danas je u ime Grada Velike Gorice predao Gradskom društvu Crveni križ Velika Gorica kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom.

Vozilo je vrijednosti 75 tisuća eura, od čega je trećina plaćena unaprijed, trećina se otplaćuje putem leasinga, a trećina će se otplaćivati sljedećih pet godina. Prilagodba vozila tj. ugradnja šina i rampe koštala je još 13 tisuća eura.

“Crveni križ provodi nekoliko programa kojima se poboljšava kvaliteta života osoba s invaliditetom. Jedan od programa je i prijevoz osoba s invaliditetom koji smo pokrenuli 2010. godine, kada je i nabavljen prvi kombi. Sljedeći kombi je kupljen 2019. godine, kada je i zaposlen drugi vozač. Krajem 2022. godine predložili smo Gradu da se ide u nabavu novog kombija da zamijeni prvi kupljeni i Grad je odlučio financirati vozilo. Odradili smo javnu nabavu u trećem mjesecu. Vrijednost vozila je 75 tisuća eura. Vozilo se doradilo tj prilagodilo osobama s invaliditetom i to je koštalo 13 200 eura”, rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica Renata Deak.

“Zahvaljujem Crvenom križu i ravnateljici. Oni već godinama s empatijom rade s osobama s invaliditetom. Bez njih ne bismo mogli adekvatno odgovoriti na potrebe osoba s invaliditetom. Novo, sigurno, adekvatno i kvalitetno vozilo danas im predajemo. Želim im da nastave raditi jednako dobro i entuzijastično kao i dosad”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.