Home Izdvojeno FOTO Nacionalni dan sporta u Velikoj Gorici: Predstavlja se 30 klubova i...

FOTO Nacionalni dan sporta u Velikoj Gorici: Predstavlja se 30 klubova i organizacija

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Cheerleading, judo, karate, odbojka, nogomet, rukomet, kuglanje… na Tuđmancu su danas predstavljeni svi sportovi kojima se djeca i mladi mogu baviti u našem gradu. Okupljanje, predstavljanje i druženje održava se u sklopu Nacionalnog dana sporta u Velikoj Gorici. Na okupljanje u Europski grad sporta stigao je i premijer Andrej Plenković. “Ovo je prekrasna manifestacija sportskog sela, ovo je sjajna prigoda da pokažete ono što je vama svakodnevnica. U Županiji je više od 20.000 registriranih sportaša što pokazuje da je Županija i Grad aktivna i da vode računa o tjelesnoj kulturi i vrijednosti sporta. Veliko je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj klubova.”, izjavio je premijer Andrej Plenković.

Nacionalni dan sporta je koncipiran kao sportsko selo gdje 30 sportskih klubova i organizacija iz Velike Gorice građanima danas do 17 sati predstavljaju svoje sportove, svoj rad i postignuća. Sve to čine s ciljem da potaknu djecu i odrasle da odaberu sport koji ih najviše inspirira kako bi redovito bili aktivni.

“U ime Zagrebačke županije mi je posebno drago, doista je lijepo danas u Europskom gradu sporta, u našoj Velikoj Gorici. Izuzetno sam ponosan na to kao bivši sportaš. Sportaši Županije i Velike Gorice postižu odlične rezultate na međunarodnom i nacionalnom planu i oni su upravo najbolji promotori našeg kraja. Ulaganje u sport je izuzetno bitno, a to pokazuje i činjenica da je 2016. godine Vlada izdvajala 26 milijuna eura na razini godine, danas je ta cifra 80 milijuna eura.”, rekao je Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije.

Kao Europski grad sporta za 2023. godinu, Velika Gorica je domaćin Nacionalnog dana – sportskog sela i #BeActive Nighta, organiziranih u okviru Europskog tjedna sporta, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Zadovoljstvo je istaknula i ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac koja je pozdravila sve okupljene na ovom zatvaranju Europskog tjedna sporta. “Europska komisija je ovakve aktivnosti pokrenula baš kako bi nas potaknula da se bavimo sportom i da budemo aktivni. Drago mi je da smo do sada kroz devet godina uključili 250 građana u Europski tjedan sporta.”

Djeca su imala priliku i za upoznati se športsko rekreativnim savezom, plivanjem, maratonom i kuglanjem. Svrha ovakvih okupljanja je staviti fokus na aktivan način života koji bi trebao krenuti od malih nogu. “Sport će vas kroz život naučiti kako dostojanstveno podnositi pobjedu i poraz i učit će vas o timskom radu. Nemojte odustati od sporta, hvala vam svima koji ste došli, želim vam da uživate u ovom danu!”, pozdravio je sve okupljene gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Druženje traje do 17 sati, a nakon toga od 19 sati kreće #BeActive Night ima za cilj građanima demonstrirati prednosti vježbanja na otvorenom noću i kako vježbanje može biti zabavno u bilo koje doba dana ili noći. Građani će moći isprobati šest različitih fitness disciplina pod vodstvom poznatih fitness trenera te zajedno plesati s profesionalnim plesačima.

Kako je bilo na Nacionalnom danu sporta u Velikoj Gorici, pogledajte u galeriji u nastavku.