Home Izdvojeno FOTO Na Festivalu tradicijskih glazbala u Buševcu odzvanjali zvukovi Afrike, Kostarike, Makedonije…

FOTO Na Festivalu tradicijskih glazbala u Buševcu odzvanjali zvukovi Afrike, Kostarike, Makedonije…

Publika je u Buševcu imala čast čuti glazbala i zvukove koje do sada nisu imali priliku čuti uživo

PODIJELITE

U sklopu Dana europske baštine sinoć se u Buševcu održao svečani koncert u sklopu 21. Međunarodnog festivala tradicijskih glazbala. Publika je imala priliku slušati zanimljive skladbe na pomalo nesvakidašnjim instrumentima, od kojih su neke možda vidjeli i po prvi put.

Nastupili su izvođači iz Kostarike, Švicarske, Sjeverne Makedonije, Senegala, Mađarske i Hrvatske. Nastupali su Marimba Briceno iz Kostarike, Charriere Music iz Švicarske, SH.K Reka e eperme iz Sjeverne Makedonije, Mamadou Abdoulaye Seydi iz Udruge Afro Badinya iz Senegala, Andor Vegh iz Mađarske, Bacchus Khan te KUD Stari Grad Lukavec i Ogranak Seljačke sloge kao hrvatski predstavnici.

Na koncertu su se predstavili i učenici Andora Vegha koji su posljednjih nekoliko dana sudjelovali na Seminaru sviranja tradicijskih glazbala. Pokazali su kako se koriste i kako zvuče gajde, dude, jedinke i dvojnice, a Vegh je razveselio i najmlađu publiku svirajući frulu.

Publika je na sve skladbe reagirala velikim pljeskom, ali i pokojim skakutanjem, barem nogama. Teško je bilo ostati miran i nepomičan dok su dvoranu ispunjavali zanimljivi zvukovi.

Festival tradicijskih glazbala održava se već 21. godinu u organizaciji Ogranka seljačke sloge Buševec koji iznova pokazuju da dobra prijateljstva, tradiciju, ali i različitosti treba cijeniti i slaviti na sav glas.

Kako je bilo na dijelu večeri, pogledajte u galeriji u nastavku: