Home Izdvojeno FOTO Lukavec obilježio Dan mjesta

FOTO Lukavec obilježio Dan mjesta

Najmlađi članovi KUD-a ''Stari grad'' Lukavec oduševili nastupom.

PODIJELITE

Lukavec je kroz tri dana obilježio Dan mjesta uz sportski, kulturni i zabavni sadržaj. U petak je održan koncert Kulturno-umjetničkog društva ”Stari grad” Lukavec na kojem su najmlađi tamburaši i plesači pokazali što su sve naučili.

– Veći dio koncerta bazirao se na tamburaškim izvedbama i mladim tamburašima koji rade jako puno i ponosni smo na njih. Iako rade tek tri godine, svladali su vrlo teške i zahtjevne skladbe. Prikazali smo i plesački dio najmanjih i srednjih plesača – rekla nam je Elizabeta Stipetić, predsjednica KUD-a ”Stari grad” Lukavec.Željko Grozaj, voditelj dječjeg tamburaškog orkestra KUD-a ”Stari grad” Lukavec podsjetio je kako je ovo treći godišnji koncert najmlađih članova KUD-a.

– Ove godine smo prvi put krenuli s jednom novom formom, a to je da smo predstavili članove orkestra koji su polaznici Umjetničke škole ”Franjo Lučić” u Velikoj Gorici. Bilo je interesantno, čak smo i publiku začudili s nekim točkama koje nisu očekivali od nas.Tako su izveli skladbe iz standardnog repertoara glazbene škole, od etide do Klaunova koja je vrlo omiljena skladba među mladim glazbenicima. Izveli su i skladbu ”Hit the road Jack” tijekom koje je tamburaški orkestar pratio sve soliste.

Svi ovi koncerti priprema su za nastup na festivalu u dalekoj Indoneziji gdje KUD ”Star grad” Lukavec putuju u srpnju ove godine.Osim koncerta, u Lukavcu je održan i Dan otvorenih vrata DVD-a Lukavec te Sportske igre u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kao i svečana sjednica Mjesnog odbora Lukavec. Predsjednik MO Lukavec, Andrija Rotim, koji je na toj dužnosti nešto manje pod godinu dana, govori kako je novo vodstvo Mjesnog odbora zateklo mnogo problema i prioriteta koje treba riješiti.

– Dočekalo nas je jako puno posla, no ono na što smo jako ponosno i što nam je bitno je što smo uredili još jednu učionicu u Područnoj školi Eugena Kvaternika kako bi sva djeca išla u školu u jednom turnusu. Treba spomenuti i obnovu sportskog centra, u planu je uređenje i ugostiteljskog objekta uz pomoć Grada koji će pomoći funkcioniranju kluba. Dobili smo ovih dana i idejni projekt za Park mons. Ladislava Loine.No ono najbitnije što svi u Lukavcu čekaju već godinama, jeste početak projekta Aglomeracije. – Projektom Aglomeracija raskopat će se cijelo selo, a nakon što se postavi infrastruktura, sve ceste u Lukavcu bit će obnovljene. Imat ćemo zapravo svaku ulicu obnovljenu i novoasfaltiranu. To nam je jako bitno jer ceste su nam u jako lošem stanju. Svjesni smo da ne može sve preko noći, da je to veliki projekt i da su to veliki novci, ali strpljivi smo, imamo podršku od grada i nadamo se da će zaista što prije to zaživjeti i da ćemo svi biti zadovoljni.

Na svečanoj sjednici je bio i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić. – Očekujemo da bi krajem kolovoza, početkom rujna počeli radovi. Oni će trajati jedno duže vrijeme, s obzirom na to da Lukavec nije malo naselje. Kanalizacija je izgrađena u samo jednom manjem dijelu, a sve ostalo treba obnoviti.  Tako da će se Lukavec ”umiti” slijedećih godina.Predsjednik Rotim vjeruje kako su pred Lukavcem bolje godine što se tiče kvalitete života, a istog je mišljenja i gradonačelnik Barišić.

– Uz naš dvorac Stari grad Lukavec koji je velika kulturna baština, i park koji ćemo urediti, Lukavec će nakon svega toga izgledati kao jedna pristojna sredina, ugodna za život svih Lukavčana i Velikogoričana, ali smatram da svi mi to Lukavčani i zaslužujemo – rekao je Rotim.

– Treba poraditi na boljoj i kvalitetnijoj vezi sa Zagrebom i Velikom Goricom, omogućiti mladima da imaju život i suživot, starijima da se druže kroz udruge, kao što to već i čine, revitalizirati Dvorac Lukavec i probuditi ova zelena, uravnotežena ekološka područja oko Lukavca i mislim da će to biti jako dobro – zaključio je gradonačelnik.