Home Izdvojeno FOTO Jaslicama i snjegovićima ukrasili Goricu

FOTO Jaslicama i snjegovićima ukrasili Goricu

PODIJELITE
Foto: Maja Ergović

Već ste se vjerojatno fotografirali pokraj jaslica na Tuđmanovom trgu i snjegovića ispred Muzeja, a mi smo istražili tko iza njih stoji. Božićnom uređenju grada priključili su se i djelatnici Muzeja Turopolja.snjegovici-kod-turopoljskog-muzeja-3

– Iz grada su se javile dvije super žene, Davorka Križan i Meri Barišić s idejom da uljepšamo Goricu za blagdane nečim novijim i atraktivnijim. Dala sam ideju da napravimo snjegoviće, dosjetili smo se jaslica i tako je sve krenulo – rekla nam je Dragica Dada Modrić, kustosica Muzeja Turopolja.

Tri su se tjedna družili sa zaposlenicima VG Komunalca, Čistoće i Vodoopskrbe, u čijem su prostoru lijepili blažujku, vodootpornu šperploču, i ukrašavali je. Svaki od osam snjegovića predstavlja jedno od osmero zaposlenika Muzeja.

Foto: Maja Ergović
Foto: Maja Ergović

– Snjegovići su posloženi ikonografski, svaki ima svoje atribute. Prema željama kolega, stavila sam im oznaku koja ih u nekom životnom smislu određuje. Snjegovići su s porukom. Jaslice su ideja Davorke i Meri. Kako imamo izložbu, izmjestili smo ih u Tuđmanac. Ispalo je da su jaslice najava izložbe.

Foto: Maja Ergović
Foto: Maja Ergović

A poruka? Iz Muzeja Turopolja poručuju da budete dobri prema drugima, sretni i zdravi za predstojeće blagdane – a i inače.

[print_gllr id=62714]