Home Izdvojeno FOTO Grad kroz dječje oči: Otvorena izložba “Dan mog Grada”

FOTO Grad kroz dječje oči: Otvorena izložba “Dan mog Grada”

Djeca su slikanjem i izradom motiva pokazala kako vide svoj grad, a mi odrasli možemo biti samo ponosni

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Najbolji pokazatelj da naš grad ima svjetlu budućno su naši najmlađi stanovnici. Upravo oni, djeca iz DV Ciciban te pet osnovnih škola s područja grada i okolice, pripremili su radove za izložbu u sklopu proslave rođendana Grada. Izložba je dio eTwinning projekta “Dan moga grada” postavljenog na Europskoj platformi za školsko obrazovanje autorica odgajateljice Katarine Šeravić Lovrak i učiteljice Vesne Stipić. Otvorenje su uveličali Cvrkutavci, vrtićki dječji zbor.

Šeravić Lovrak zahvalila je svima na dolasku: “Posebno zahvaljujem ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta što nam je omogućila otvorenje izložbe i dala prostor te moderatorici Tei Gudek Šnajdar koja je pomogla u organizaciji, FA Turopolju koji su nam ustupili nošnje te Gradu koji nam je uvijek podrška.” Stipić je istaknula kako je ova izložba dio većeg projekta: “Jako nam je drago da se međusobno povezujemo, da zajednički stvaramo bolju budućnost.”, govori Stipić.

U projekt su uključene OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Jurja Habdelića, OŠ Eugena Kumičića i OŠ Vukovina. Među motivima koji se mogu vidjeti na radovima su  zaštitnica grada sv. Lucija, grb, kulturna narodna baština, drveno graditeljstvo, životinjski svijet, muzej i mnogi drugi. Izložbu je otvorio Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća: “Poklon za grad nije mogao doći od boljih – naših najmlađih koji su dali sve od sebe da ovakve odlične radove daruju svom gradu. Vidimo motive i načine na koji oni percipiraju svoj grad. Kada to vidimo, možemo biti ponosni.

Izložba će se moći pogledati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta do 19. prosinca. Kako je bilo na otvorenju pogledajte u galeriji u nastavku.