Home Izdvojeno Evo kako ćemo prometovati za fašnik i gdje se zabavljati

Evo kako ćemo prometovati za fašnik i gdje se zabavljati

PODIJELITE

– Sve ekipe užurbano dovršavaju zadnje detalje, a ideje i maske za subotnji nastup skrivaju se u velikoj tajnosti. Za svoje maskirane nastupe priprema se i više od 700 mališana u vrtićima i školaraca te zajedno s roditeljima, tetama i nastavnicima šiju kostime i uvježbavaju program s kojim će nastupiti na pozornici Malog fašnika – kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice koja je kao organizator 105. turopoljskog fašnika dobila suglasnost za privremeno zatvaranje ovih velikogoričkih ulica: dijela Trga kralja Petra Krešimira IV, Zagrebačke ulice, dijela Ulice Slavka Kolara, dijela Kurilovečke ulice, Školske i Trga kralja Tomislava za sav promet. Ulice će biti zatvorene od 13:45 do 17 sati, izuzev Školske ulice kojom se neće moći prometovati od 12.00 do 17.00 sati.

fasnik3

START U 14 SATI

Fašnička povorka u subotu, 1.3.2014., kreće u 14 sati iz Školske ulice, zatim zapadnim dijelom Trga kralja Petra Krešimira, skreće lijevo na Trg kralja Tomislava, nastavlja Zagrebačkom ulicom do Pučkog otvorenog učilišta gdje maskirane grupe izlaze iz alegorijskih vozila, a vozila formiraju kolonu do križanja s Ulicom HBZ, a zatim u pratnji policije skreću desno u Ulicu HBZ i dalje do parkirališta gradskog stadiona.

Obilazni pravac iz smjera Siska prema Zagrebu i obrnuto bit će Avenijom Pape Ivana Pavla II  i Ulicom A.K. Miošića.

Obilazni pravac za vođenje linija javnog gradskog prijevoza putnika bit će Trgom kralja Petra Krešimira IV, Sisačkom ulicom, Avenijom Pape Ivana Pavla II, Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Zagrebačkom ulicom.

–  Autobusna stanica preko puta Robne kuće Mercator se privremeno ukida te molimo putnike da odaberu ili stanicu na Glavnom kolodvoru ili u Zagrebačkoj ulici kod  Centra za odgoj i obrazovanje. Zahvaljujemo građanima na  razumijevanju  i pozivamo sve da osobnim pozitivnim stavom prema Turopoljskom fašniku doprinesu stvaranju dobrodošlice gostima koji dolaze iz cijele Hrvatske. Iskoristite fašnička događanja za razbibrigu i dobru zabavu te naoružani veseljem i dobrom voljom krenite na goričku špicu s maskom na licu –  poručila je direktorica Turističkog ureda Velike Gorice Milada Mesarić.

fasnik2

ŽIRI NA BALKONU

Vrhunac fašničkog ludovanja očekuje nas u subotu kada će Veliku fašničku povorku ocjenjivati žiri s balkona Bijele ruže. Program će voditi Vid Balog i Davor Dretar Drele koji će budno pratiti svaki pokret fašničkih grupa.  Povorka će stići do fašničkog šatora iza Pučkog otvorenog učilišta gdje će biti bogata ugostiteljska ponuda i fašnički bendovi. Od 21 h slijedi ples i zabava do jutarnjih sati uz nastup Nene Belana i grupe Fiumens.

Dan poslije, u nedjelju 2. ožujka, na pozornicu fašničkog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana stupaju najmlađi sugrađani koji će na Malom fašniku od 11h pokazati kakve su sve maske i koreografije pripremili. Uz cjelodnevni zabavni program, očekuje nas predstavljanje predškolskih i školskih grupa te pojedinačnih maski, parova i skupina.

fasnik4

PRINCA FAŠNIKA ČEKA SUĐENJE

Za nepodopštine i loše stvari u prošloj godini, Princ Fašnik će odgovarati u utorak, 4. ožujka, kada ga u 16h ispred Muzeja Turopolja očekuje suđenje. Gradonačelniku će  tada biti vraćeni ključevi grada.

PROGRAM

Subota, 01.03.2014., Velika fašnička povorka:

13.00 – 14.00        Dolazak i prijava fašničkih grupa

14.00 – 16.00        Fašnička povorka od Školske ulice do Parka dr. Franje Tuđmana

od 16.00             Zabavni program u fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana

21.00  sat            Koncert Neno Belan & Fiumens

Nedjelja, 02.03.2014., Mali fašnik         

11.00 sati      Predstavljanje predškolskih grupa – proglašenje najbolje predškolske grupe

14.00 sati      Predstavljanje školskih grupa – proglašenje najbolje školske grupe

16.00 sati      Predstavljanje pojedinačnih maski, parova i skupina – proglašenje pobjednika