Home Izdvojeno Evo koji su filmski naslovi stigli u kino

Evo koji su filmski naslovi stigli u kino

PODIJELITE
foto: Ilustracija
U kinu Gorica od jučer se prikazuju novi filmski hitovi koje možete pogledati narednih dana. U nedjelju 4. ožujka u 18.30 i u utorak 6. ožujka u 18 sati prikazuje se film ”Loving Vincent: Van Goghov misterij”. Riječ je o animiranom biografskom filmu u režiji Dorota Kobiela i Hugha Welchmana. Film je nominiran za nagradu Oscar u kategoriji dugometražnog animiranog filma, a u njemu glume Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk.
– Riječ je o prvom dugometražnom animiranom filmu nastalom isključivo od slika u tehnici ulja na platnu. Svaki je prizor ručno oslikan, a u stvaranje filma i proces rada uključeno je čak 107 umjetnika iz cijelog svijeta, vrlo dobro upoznatih sa stilom van Gogha. Ovaj nevjerojatan film na jedinstven način prikazuje kompliciran život i kontroverznu smrt jednog od najcjenjenijih umjetnika u povijesti – najavili su film u POUVG.
Večeras, te u ponedjeljak, utorak i srijedu u 20 sati i u nedjelju u 20.30 sati možete pogledati film ”Oblik vode” koji je za nagradu ”Oscar” nominiran u čak 13 kategorija.
– Impresivan film majstora fantazije, redatelja Guillerma del Tora, o ljubavi nijeme žene, znanstvenice u laboratoriju i neobičnog stvorenja čuvanog u laboratoriju s nevjerojatnim ljudskim karakteristikama. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima – stoji u najavi filma.

Režiju potpisuje Guillermo del Toro, a glavne uloge odigrali su Sally Hawkins, Octavia Spencer i Michael Shannon.

Večeras, u ponedjeljak i u srijedu 7. ožujka u 18 sati prikazat će se biografski, glazbeni film ”Glazba tišine” u kojem glume Antonio Banderas, Jordi Mollà, Toby Sebastian i Luisa Ranieri dok režiju potpisuje Michael Radford.

 – Rijetki su pjevači koji su svojim umjetničkim djelovanjem dotaknuli onoliko srca kao Andrea Bocelli. Film “The Music of Silence,” ekranizacija je Bocellijeve autobiografije u kojoj ovaj glazbeni genije pripovijeda svoju životnu priču kroz osobu vlastitog alter ega, Amosa Bardija. Rođen s ozbiljnom bolesti oka, koja na kraju dovodi do potpune sljepoće, Bocelli se veličanstveno izdiže iznad izazova koji su mu priječili put, potaknut velikim ambicijama, ljubavlju svoje obitelji i iznimnom strašću prema glazbi – najavili su film u POUVG.

Matineja za umirovljenike

Kao i svakog prvog petka u mjesecu, tako se i danas održava Matineja za umirovljenike koji imaju besplatan ulaz na kino projekciju. Ovog petka to je romantična komedija ”Moja ljubavna priča” u režiji Michaela Showaltera.

– Film je temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života komičara pakistanskog porijekla Kumaila i studentice Emily. Iako su mislili da je njihov odnos prolazan, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti krizu s njezinim roditeljima Beth i Terry i istovremeno izdržavati sukobe s vlastitima – stoji u najavi film u kojem glavne uloge igraju Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter i Ray Romano.