Home Vijesti EKODAN U KUMIČIĆU Uredi, recikliraj, uči, zabavi se

EKODAN U KUMIČIĆU Uredi, recikliraj, uči, zabavi se

Učenici su izrađivali eko igračke od plastične i kartonske ambalaže te čestitke, pisanice i ukrase od starih žarulja, platna i stiropora

PODIJELITE

Učenici i učitelji Osnovne škole Eugena Kumičića organizirali su jučer projektni Ekodan. U učionicama i u školskom dvorištu organizirane su brojne eko radionice te akcije čišćenja i uređenja školskog okoliša. “Cilj nam je bio uljepšati i urediti, reciklirati i izraditi, učiti i zabaviti se“, poručili su učenici i profesori. Učenici prvih, drugih i trećih razreda izrađivali su eko igračke od plastične i kartonske ambalaže te čestitke, pisanice i ukrase od starih žarulja, platna i stiropora. Od čepova, kartonske ambalaže i starog papira nastajala su prava mala umjetnička djela.

Četvrtaši su oslikavali platnene torbe, a petaši su se bavili izradom društvenih igara od recikliranog materijala. Učenici 6. razreda napravili su kućice za ptice od tetrapaka te straničnike i plakate o zaštiti okoliša, a poruke o očuvanju prirode pisale su se i na glagoljici.

Sedmaši su sudjelovali na predavanju „Kako se ponašati u prirodi”, dio učenika sudjelovao je u radionicama izrade školskog pribora gdje su izrađivali bilježnice i stalke za olovke, dok su učenici osmih razreda prikupljali stari papir, sadili cvijeće u školskom dvorištu, bojali žardinijere i uređivali vanjske zidove škole uklanjajući grafite.

U našem Ekodanu sudjelovali su i roditelji koji su u poslijepodnevnim satima u školskom dvorištu posadili nove voćke za naš voćnjak.

Učenici nisu skidali osmijeh s lica. „Umjesto knjiga i bilježnica u ruke smo uzeli zemlju, grablje, cvijeće i kante s vodom. Naučili smo da sami možemo izraditi svoje igračke i da nam za to treba malo mašte, boje i starog materijala“, poručuju!