Home Izdvojeno Dvoje pozitivnih na koronavirus u Velikoj Gorici

Dvoje pozitivnih na koronavirus u Velikoj Gorici

Dvije pozitivne osobe na korona virus nalaze se u kućnoj izolaciji

PODIJELITE

Stiglo je ono čega smo se pribojavali. Stožer civilne zaštite u Velikoj Gorici objavio je kako su u Velikoj Gorici dvije osobe pozitivne na koronavirus.

“Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije- Epidemiološka služba, u Velikoj Gorici s današnjim danom zabilježene su dvije pozitivne osobe na korona virus koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Riječ je o osobama mlađe i srednje dobi. Apeliramo na građane da strogo poštuju sve donesene mjere i pridržavaju se istih kako bismo spriječili širenje zaraze”, pozivaju iz Stožera.

Na području Grada još je prošli tjedan u samoizolaciji bilo 100-tinjak osoba zbog sumnje na koronavirus. Mjere sprečavanja širenja i dalje su na snazi, a svaki dan Stožer civilne zaštite RH donosi i izdaje nove preporuke. Sve službene informacije možete pratiti i putem Telegrama ili Vibera Stožera civilne zaštite.

Prema podacima dostupnim na službenim stranicama koronavirus.hr u Zagrebačkoj županiji trenutno su zabilježena tri slučaja koronavirusa.

Ako sumnjate na zarazu prvo se javite svom liječniku!

Podsjetimo, osobe koje sumnjaju na zarazu upućuju se da se prvo jave svom liječniku opće medicine nakon čega ih on/ona usmjeravaju dalje. Preliminarne pretrage su u goričkoj neurološkoj ambulanti gdje se primaju pacijenti sa sumnjom na zarazu. Nakon utvrđivanja stanja šalju se ili u kućnu izolaciju ili, kod težih slučajeva, vozilom saniteta će biti prebačeni u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Više o toj temi pročitajte OVDJE.