Home Izdvojeno Dučec se vratio iz Kaštel Sućurca: pjesme, mora, turizma i vatrogasne fešte

Dučec se vratio iz Kaštel Sućurca: pjesme, mora, turizma i vatrogasne fešte

Mraclinci su u Dalmaciju stigli na poziv pobratimskog DVD-a Mladost, a evo kako su proveli vikend...

PODIJELITE

Na poziv Kulturno umjetničkog društva „Putalj“ iz Kaštel Sućurca, članovi KUD-a Dučec iz Mraclina proteklog su vikenda sudjelovali na folklornom festivalu „Misečina prosula se kalon“. Uz naše Mraclince na festivalu su nastupili domaćini – KUD „Putalj“ te HKUD „Bećarac“ Lepenica i HKUD „Fra Karlo Kujundžić“ iz Kiseljaka. Naši su se folkloraši predstavili koreografijom Zagorja, tamburaškim intermezzom, spletom turopoljskih pjesama te na kraju koreografijom Turopolja koja je posebice oduševila mnogobrojnu publiku.

Osim samog sudjelovanja na folklornom festivalu, članovi Dučeca stigli su uživati u moru, suncu i prekrasnim dalmatinskim otocima i gradovima, otišli su i na izlet brodom, posjetili   Split – splitsku Rivu, Dioklecijanovu palaču, ali upoznali i ostale brojne znamenitosti. Nisu zaobišli posjetiti ni DVD Mladost, bratsko društvo zbog kojih je suradnja i počela a o čemu više možete pročitati ovdje.

“Nadam se da se vrlo skoro vidimo u Mraclinu, i da je ovo početak jednog dugog prijateljstva. Moram pohvaliti i sve članove, od ovih najmlađih kojima je ovo ujedno i prvo ovakvo putovanje, pa do tamburaša i starijih članova. Pokazali su koliko su odgovorni i samostalni, svi su se držali dogovora, odlično su odradili nastup, a usput se i zabavili. Tijekom cijelog putovanja nikakvih problema nije bilo. Mislim da je ovo odličan pokazatelj da dobar posao radimo u Društvu”, poručio je predsjednik Dučeca, Matija Kos.