Home Vijesti Doznajemo: Završen je tehnički pregled velikogoričke istočne obilaznice. Može biti puštena u...

Doznajemo: Završen je tehnički pregled velikogoričke istočne obilaznice. Može biti puštena u promet već za 8 dana!

PODIJELITE

Napokon će se smanjiti gužve u Velikoj Gorici. Istočnom obilaznicom cijeli tranzitni promet prema Zagrebu bit će preusmjeren na Domovinski most.

OBAVLJENI ZAVRŠNI IZVIDI

Završen je tehnički pregled velikogoričke istočne obilaznice duge 5,3 kilometara. Članovi tehničkog pregleda na obilaznici su obavili završne izvide. Od predstavnika projektanata, izvođača, investitora, do revidenta, rekla nam je Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Predstavnici resornih ministarstava utvrdili su je li građevina izdana u skladu s građevnom dozvolom, odnosno je li izgrađena u skladu s pravilima struke i je li obilježena potrebnom signalizacijom, ali informaciju čuvaju prije službene objave.

USKORO STIŽU REZULTATI

Članovi komisije uskoro će službeno objaviti rezultate tehničkog pregleda. Ako oni pokažu da na prometnici nema nedostataka, prometnica može biti puštena u najkraćem roku. U tom slučaju, potrebno je pričekati još samo protek zakonskog roka od osam dana nakon čega se za istočnu obilaznicu može odmah dobiti uporabna dozvola i prometnica biti puštena u promet.

HRVATSKE CESTE: ČEKALI SMO TERMIN

Na naše pitanje zašto je prolongiran sam čin tehničkog pregleda, a samim time i otvaranje obilaznice čiji su radovi odavno završili, Tamara Pajić odgovara kako je zahtjev za tehnički pregled iz Hrvatskih cesta upućen u srpnju, a da su tek ovih dana dobili potrebni termin.

OTVORENA, PA ZATVORENA

Podsjećamo kako je istočna obilaznica bila otvorena za promet na nekoliko dana za vrijeme svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju čime je zadovoljila pojačani promet preuzet zbog zatvaranja Velikogoričke ceste.

Otvaranje obilaznice Velikogoričani željno očekuju jer će se sav tranzitni promet obilaznicom preusmjeriti na Domovinski most. Smanjit će se gužve i ono što je najvažnije povećati sigurnost građana.