Home Crna Kronika Dolijala 45-godišnja ‘djelatnica’ HNB-a

Dolijala 45-godišnja ‘djelatnica’ HNB-a

PODIJELITE

Velikogorički policajci uhvatili su ženu koja je u svibnju prevarila Goričanku i uzela joj životnu ušteđevinu. Naime, prevarantica se predstavila kao djelatnica HNB-a i ponudila lakovjernoj 70-godišnjakinji da joj promijeni novčanice eura i švicarskih franaka koje je držala u stanu. Ova je na to pristala jer ju je ‘djelatnica’ HNB-a uvjerila da su novčanice koje je posjedovala prestale vrijediti od 1. svibnja ove godine. Nakon što je lakovjerna žrtva predala je svu svoju ušteđevinu nepoznatoj ženi, postala je svjesna što joj se dogodilo, ali bilo je kasno.

Iz policije su naglasili kako okrivljenica nije s velikogoričkog područja te da šteta koju je počinila iznosi oko 137 tisuća kuna. Policija nije uspjela uči u trag ukradenom novcu.

Ovih dana trebala bi krenuti i preventivna policijska akcija kojom će se pokušati stati na kraj prevarama starijih građana. Policijski djelatnici PP Velika Gorica obilazit će starije Goričane, naročito one koji žive sami, i s njima razgovarati o problemu prevaranata.

-Upozoravamo građane na važnost samozaštitnog ponašanja te da nikome (niti telefonom niti direktno) ne govore o novcu koji drže kod kuće ili na računima te da ne daju svoje PIN-ove, čak niti službenicima u banci, kako ne bi bili žrtve kaznenih djela. – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.