Home Najave Doktor Zvonimir Lovrić predstavit će svoje knjige u društvu prijatelja Miroslava Škore

Doktor Zvonimir Lovrić predstavit će svoje knjige u društvu prijatelja Miroslava Škore

O prvoj knjizi govorit će stručni recenzent prof. prim. dr.sc. Ivan Lovrić, dr.med., voditelj Zavoda za traumatologiju Klinike za kirurgiju, KBC Osijek. Drugu će predstaviti ravnateljica Knjižnice Katja Matković Mikulčić i glazbenik Miroslav Škoro, autor predgovora u knjizi.

PODIJELITE

Na Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica ovog petka u 17.30 velikogorički liječnik prim. doc. dr. sc. Zvonimir Lovrić predstavit će svoje knjige ”Zbrinjavanje politraumatiziranih:stručni priručnik” i ”Stare priče iz mog Osijeka”.

Prva je medicinska knjiga u kojoj se autor bavi traumama s aspekta svoje uže struke – kirurgije i traumatologije. O knjizi će govoriti stručni recenzent prof. prim. dr.sc. Ivan Lovrić, dr.med., voditelj Zavoda za traumatologiju Klinike za kirurgiju, KBC Osijek.

Druga knjiga, ”Stare priče iz mog Osijeka” predstavlja odmak od autorove profesije. – U njoj se vraća svojoj mladenačkoj ljubavi – pisanju, te sadrži priče i anegdote iz vremena autorova odrastanja i mladenaštva sedamdesetih i osamdesetih godina u rodnom Osijeku. U tim memoarskim prozama okupljene su priče pronađene “u starim papirima”, iz vremena prije nego što su se zaredale druge obaveze i životne okolnosti – najavili su knjigu u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

Knjigu će predstaviti moderatorica susreta Katja Matković Mikulčić i glazbenik Miroslav Škoro, autorov osječki prijatelj i autor predgovora knjizi koji na jednom mjestu u
predgovoru kaže sljedeće:

Cone je i u struci, i u životu i u prijateljstvu, pa tako i u ratu, po latinski, in medias res. Ukratko, takav je i kad piše. Od prve rečenice, od prve riječi, od prvog slova, čitatelj je unutra. Čitatelj mora biti unutra jer druge opcije jednostavno nema.

Prim.doc.dr.sc. Zvonimir Lovrić, dr.med. profesor Visoke Škole u trajnom zvanju je specijalist opće kirurgije i uže specijalnosti traumatologije, zaposlen u Kliničkoj bolnici Dubrava Zagreb na Zavodu za traumatologiju i ortopediju Klinike za kirurgiju. Objavio je preko 30 znanstvenih i stručnih radova iz područja kirurgije te više tekstova iz područja traumatologije u udžbenicima kirurgije tiskanima u Hrvatskoj i svijetu.