Home Izdvojeno DJEČJI TJEDAN Mali zastupnici “rešetali” političare

DJEČJI TJEDAN Mali zastupnici “rešetali” političare

Dječji tjedan ove je godine posvećen rekreaciji, kretanju, mobilnosti i zdravom životu

PODIJELITE

U Velikoj Gorici počeo je Dječji tjedan. Ove godine posvećen je rekreaciji, kretanju, mobilnosti i zdravom životu, pa je niz događanja čitav tjedan upravo s tim nazivnikom.
Već tradicionalno, na početku Dječjeg tjedna gradske su oce izrešetali mali zastupnici. Dječje gradsko vijeće ponovo je iznjedrilo neka nova-stara pitanja. Djeca su maštovita, pitaju kad će igrališta, sportski tereni i biciklističke staze. Gradonačelnik je spremno odgovarao na pitanja, te pritom podsjetio na skoro otvorenje gradskog bazena ili pak novu rasvjetu na gradskom stadionu, a najavio je i biciklističke staze sve do grada Zagreba.

Pitanja je postavilo 20-ak mališana. Uporni su, ne odustaju. I Mara Miličević, predsjednica Vijeća ima utakmica u nogama. “Pet godina sam postavljala isto pitanje za semafor u mojoj ulici. Bila sam uporna”, govori nam Mara. Njen prethodnik, sad već član aktiva za djecu na nacionalnoj razini, Matija Dražetić zadovoljan je radom vijeća no, dodaje, prostora za napredak uvijek ima.
Gradonačelnik Dražen Barišić priznaje- na Dječjem vijeću uvijek im je najteže. “Pred vama trebamo biti ponizni, ne smijemo, iako to nikad ne radimo- lagati”, poručio je gradonačelnik.

Koja su pitanja postavljali mali zastupnici, bar jedan djelić, donosimo u nastavku:

A evo i galerije fotki: