Home Kultura Dani europske baštine održani i u Novom Čiču

Dani europske baštine održani i u Novom Čiču

Program je uključivao razgledavanje, edukaciju i radionice posvećene tradicijskim vještinama i pripremi tradicionalnih jela

PODIJELITE
Foto: KUD Čiče Novo Čiče

Dani Europske baštine u našem gradu održani su i subotu i u Novom Čiču. Glavna tema ovogodišnje manifestacije bila je “Živa baština,” istražujući nematerijalnu kulturnu baštinu koja obuhvaća običaje, rukotvorine, znanja i vještine koje oblikuju identitet zajednice.

KUD Čiče Novo Čiče i lokalni članovi zajednice su u subotu predstavili svoju ulogu kao nositelji žive baštine, čuvajući te dragocjenosti i prenoseći ih s generacije na generaciju. Organizatori su pripremili bogat program koji je uključivao razgledavanje, edukaciju i radionice posvećene tradiciji i vještinama veza i tkanja. Sudionici su imali priliku naučiti o tradicionalnim tehnikama i stvarati vlastite rukotvorine.

Osim toga, mladi su imali priliku sudjelovati u edukaciji posvećenoj razvoju poduzetničkih vještina. Radionice su obuhvatile pripremu tradicionalnih jela, kao što su turopoljska kotlovina, domaća gibnica, štrukli, te vještine izrade kruha u krušnoj peći i gradnje krušne peći.

Ovo je bio izvanredan dan za istraživanje i očuvanje kulturne baštine, okupljajući ljude iz različitih generacija.