Home Crna Kronika Četiri vozača ostala bez vozačke, jedan se trijeznio u policijskoj postaji

Četiri vozača ostala bez vozačke, jedan se trijeznio u policijskoj postaji

PODIJELITE

Protekloga vikenda su, na području Policijske postaje Velika Gorica, provedene preventivne akcije “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”. Utvrđeno je ukupno 15 prekršaja od kojih su četiri prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola. Jedna osoba uhvaćena je s koncentracijom alkohola u krvi između 0,01 te 0,5 promila, dvije osobe od 0,51 do 1 promil te jedna osoba s više od 1,51 promil.

– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila (1976. godište) u Velikoj Gorici, Zagrebačka kod kućnog broja 115, u koncentraciji od 1,72 g/kg. Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Od ostalih prekršaja zabilježeni su nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i to četiri puta, dva prekršaja nepropisnog parkiranja, dva isteka važenja prometne dozvole te još tri ostala prekršaja. Tijekom provođenja ovih akcija nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.