Home Izdvojeno Centar za socijalnu skrb darivao mališane

Centar za socijalnu skrb darivao mališane

PODIJELITE

Jutros su u Centru za socijalnu skrb Velika Gorica podijeljeni paketići djeci iz 40 obitelji koje su korisnici minimalne novčane naknade. Povodom obilježavanja dana svetoga Nikole podijeljeno je 97 paketića u kojima su se našli slatkiši, mesne prerađevine, tjestenina i drugi prehrambeni proizvodi, ali i puzzle koje je donirala Udruga ”Ti si OK”.

– Udruga s nama jako dobro surađuje. Djecu ova akcija jako veseli i raduje. To je trenutak kada se osjeti utjecaj zajednici i da na njih netko misli i u ovakvim teškim trenucima. Svaka akcija koja je akcija darivanja i humanitarnog je karaktera, od velikog je značaja za njih – rekla je Silvana Majetić, dipl.pravnica iz Centra za socijalnu skrb Velika Gorica.

Paketiće su sa socijalnim radnicama podijelili učenici Područne škole Rakitovec, O.Š. Vukovina. Antonio, Petra, Marta, Dario i Gabrijela idu u četvrti razred i akcija poput ove, u kojoj oni pomažu drugoj djeci, puno im znači.– Moja djeca su oduševljena, odgajam ih u duhu prijateljstva i tolerancije, oni se vole malo maknuti iz male sredine kao što je škola u Rakitovcu. Svaki odlazak negdje u grad ih veseli, pogotovo na ovakvim akcijama gdje mogu biti korisni i pomoći – rekao je učitelj Miroslav Grahovac. Učitelju i učenicima zahvalila je i Silvana Majetić koja je istaknula kako je ovo prilika da učenici na simboličan način pomognu djeci u socijalno teškim situacijama.

Centar za socijalnu skrb Velika Gorica podijelit će i božićne pakete 20. i 21. prosinca. Dobit će ih 76 djece iz 36 obitelji te 212 odraslih korisnika. Sredstva za sve paketiće koje Centar za socijalnu skrb dijeli ovog prosinca osigurao je Grad Velika Gorica.