Home Izdvojeno ”Budite tu za nekog drugog. Dajte krv. Dijelite život!”

”Budite tu za nekog drugog. Dajte krv. Dijelite život!”

PODIJELITE
foto: Arhiva

Svake godine 14. lipnja, zemlje širom svijeta obilježavaju Svjetski dan darivatelja krvi. Tim povodom iskazuje se zahvalnost neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi, podsjećaju u velikogoričkom Crvenom križu.

Transfuzija krvi i krvnih pripravaka svake godine pomaže u spašavanju milijuna života. Ističu kako ona može pomoći i omogućiti pacijentima koji pate od teških kroničnih bolesti da žive što duže i kvalitetnije te podržava složene medicinske i kirurške zahvate. Također ima bitnu ulogu u brizi i spašavanju života majki i novorođenčadi, kao i za vrijeme hitnih slučajeva u kriznim i izvanrednim situacijama i katastrofama. Osiguravanje sigurnih doza krvi i krvnih pripravaka, kažu u Crvenom križu Velika Gorica, ključna je komponenta učinkovitog zdravstvenog sustava svake zemlje. Stoga je ovogodišnji slogan ”Budite tu za nekog drugog. Dajte krv. Dijelite život!”

Priliku da nekome spasite život imat ćete već sljedećeg tjedna kada Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Domu kulture Galženica.

Akcija će se održati u srijedu 20. lipnja od 11 do 18 sati, pauze će biti od 13.15 do 14 sati, te u četvrtak 21. lipnja od 11 do 17 sati, s pauzom također od 13.15 do 14 sati.

– Svim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i na svakoj darovanoj dozi krvi – rekli su u Gradskom društvu Crveni križ Velika Gorica.