Home Izdvojeno Brz pronalazak groba: VG Komunalac pokrenuo “Tražilicu pokojnika”

Brz pronalazak groba: VG Komunalac pokrenuo “Tražilicu pokojnika”

PODIJELITE

Pronalazak groba poznanika ili prijatelja kojem želite zapaliti svijeću ponekad je teška misija. Sve mijenja nova web aplikacija “Tražilica pokojnika” koju je VG Komunalac predstavio uoči blagdana Svih svetih. Točnu lokaciju pokojnika možete doznati na jednostavan i brz način putem računala ili smartphonea. Na tražilicu dostupnu na stranici tvrtke vgkomunalac.hr potrebno je upisati samo ime i prezime pokojnika, nakon čega će na karti groblja biti vidljiva točna lokacija i fotografija posljednjeg počivališta.

komunalac

– Na našim web stranicama, a uskoro i na stranicama grada Velike Gorice jednostavno se može potražiti svog pokojnika. Nakon uvođenja naplate parkinga aplikacijom Parkwallet u gradu je tako uvedena još jedna korisna aplikacija za građane – rekao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Aplikaciju vrijednu 70 tisuća kuna prvi je provjerio gradonačelnik Dražen Barišić koji je potražio grobno mjesto svoje bake Dore Barišić.

– Korisno je to što se može vidjeti i fotografija grobnog mjesta. Tražilica je praktična za sve posjetitelje groblja koji dolaze iz ostalih krajeva. Traženu lokaciju groba mogu lako doznati putem mobitela ili računala – kaže Barišić.

Ovaj katastar grobnih mjesta spojen na internetsku tražilicu do sada je stavljen u funkciju u Splitu, Karlovcu, Varaždinu, Čakovcu i Selcu. Autor aplikacije je Jerko Spahija iz informatičke čakovečke tvrtke Axiom. Spahija ističe kako se informacija o pokojniku može dobiti u svega nekoliko sekundi.

– Pokrenete aplikaciju, upišete ime i prezime preminule osobe koju tražite i tada će vam se na planu groblja označiti to grobno mjesto. Moći ćete vidjeti podatke o preminuloj osobi te fotografije grobnog mjesta. Još praktičnije je informaciju dobiti na licu mjesta putem smartphonea – napominje Spahija.

Osim “Tražilice pokojnika”, VG Komunalac je uveo i uslugu uređenja groba te polaganja cvijeća i paljenja svijeća za građane koji to ne mogu učiniti osobno.

Web aplikaciju možete pogledati OVDJE.