Home Izdvojeno „Bog je naš suputnik i supatnik i u tome je naša snaga“

„Bog je naš suputnik i supatnik i u tome je naša snaga“

Nedjeljna poruka vlč. Ivana Torbara, župnika Župe Sveta Tri Kralja iz Donje Lomnice

PODIJELITE

Povodom blagdana Cvjetnice, poruku vjernicima uputio je župnik župe Sveta tri kralja iz Donje Lomnice, vlč. Ivan Torbar.

vlč. Ivan Torbar, župnik Župe Donja Lomnica

„Nedjelja je Muke Gospodnje, uvod u slavlje Svetog Tjedna u kojem slavimo najveće tajne Kršćanstva. Ove smo godine u posebnim okolnosti ma, u bolnim i teškim trenutcima izazvanim širenjem virusa u Hrvatskoj i svijetu. Potreseni smo i potresom u Zagrebu i široj okolici, pogotovo u prigorskom kraju. U tim teški trenutcima ne smijemo zaboraviti da je Bog s nama. On je naš suputnik i supatnik i u tome je sva snaga što smo čitavi. Iako smrtno ranjen u tijelu i duši, On spašava, ima sućuti s nama, sućutan je s bliskima i dalekima, s prijateljima i neprijateljima, s nama je u sućuti u teškim trenutcima i pokazuje brižnost i osjećajnosti. On je tu u našim i vašim srcima.

Nalazimo se podno križa u Donjoj Lomnici. Pogledajmo na taj križ, On je na tom križu pravednik, Sin Božji. Svaki puta taj njegov čin mora izazvati i postaviti nas pred pitanje vlastitog života, grijeha i smrti. Čovjek se rađa, muči, trudi se, ali sam umire i važno je osvijestiti da Bog svoje ne ostavlja.
Po svojoj muci smrti, muci i vapaju „Bože moj zašto si me ostavio“ Krist supatnik ušao je u patnju čovjekovu i tu čeka svakog čovjeka da mu sućutno pomogne u nošenju križa, Blago onome koji Isusa Krista, Bogočovjeka nađe u sebi i svojem srcu.

Vjerujem da ste ga i vi pronašli po ovoj Cvjetnoj nedjelju. Najveća radost bila bi da nakon ove kušnje, kako psihičke, materijalne i fizičke, izađemo bolji, preobraženi i bolji u svim našim odnosima. Hvaljen Isus i Marija“