Home Crna Kronika Bez vozačke ostalo 12 vozača: vikend-rekorder napuhao 2,7 promila

Bez vozačke ostalo 12 vozača: vikend-rekorder napuhao 2,7 promila

Velikogoričani su ovog vikenda napravili 52 prometna prekršaja, a dogodila se i jedna prometna nesreća.

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Od petka, 12. do nedjelje, 15. siječnja od 22 do 6 sati na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”. Akcijom je utvrđeno ukupno 52 prometnih prekršaja. 12 vozača vozilo je pod utjecajem alkohola – petero vozača imalo je između 0,51 i jedan promil alkohola u krvi, četvorica su imala između 1,01 i 1,5, a trojica su vozila s više od 1,51 promila alkohola u krvi.

– Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila (1969. godište) u mjestu Velika Gorica u Ulici Slavka Kolara kod kućnog broja 8 u koncentraciji od  2,70 g/kg. Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otriježnjenja – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je i deset prekršaja nepropisnog parkiranja, jedan prekršaj vožnje za vrijeme zabrane upravljanja, 25 prekršaja prekoračenja brzine, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te tri ostala prekršaja.

Dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.